Αίτημα προς την ανακρίτρια Γρεβενών, το οποίο κοινοποιήθηκε και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Γρεβενών, για τη λήψη συμπληρωματικής απολογίας από τον 21χρονο Ροδίτη και τον 19χρονο Αλβανό, κατηγορούμενους για τα εγκλήματα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία, καθώς και του βιασμού από δύο δράστες από κοινού της 21χρονης φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη, απέστειλε στις 18 Μαρτίου η τακτική ανακρίτρια Ρόδου.

Ωστόσο, ο 21χρονος Ροδίτης αρνήθηκε να δώσει συμπληρωματική κατάθεση και ζήτησε δικηγόρο. Παρόλα αυτά, όλα δείχνουν να οδηγούμαστε στην αναπαράσταση του εγκλήματος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Δημοκρατικής, το οποίο επικαλέστηκε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων. Στόχος των Αρχών είναι να δουν εάν συνδέονται τα αποτυπώματα στο σπίτι της Λίνδου με όσα ισχυρίζονται οι δύο κατηγορούμενοι.

Όπως τονίστηκε, οι πληροφορίες λένε ότι ο 21χρονος εξέλαβε και λίγο ως αστείο, όταν κλήθηκε από την ανακρίτρια Γρεβενών για να γνωστοποιήσει τους κωδικούς του σε δύο λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις πλατφόρμες gmail και hotmail, καθώς και το όνομα λογαριασμού και το password στο Facebook. Αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες και μάλιστα αυτό θα γίνει μόνο με τον δικηγόρο του.

Επίσης, αναφέρθηκε ότι στην τελική ευθεία βρίσκονται οι αποφάσεις των ψυχιάτρων που εξέτασαν τους δύο νεαρούς, για το εάν είχαν το ακαταλόγιστο, ή εάν γνώριζαν ότι αυτή τους η πράξη ήταν όντως σοβαρή.

«Και οι δύο ήταν στον κόσμο τους, αλλά ήξερα πάρα πολύ καλά να κάνουν ό,τι έκαναν στην Ελένη μας και ενδεχομένως σε άλλα κοριτσάκια, τα οποία υπέστησαν βάναυσες συμπεριφορές επανειλημμένα και από τον έναν και από τον άλλον», είχε δηλώσει νωρίτερα ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη.