Οι σακούλες των σκουπιδιών περιείχαν 3.720 πακέτα λαθραία τσιγάρα

Πέντε συλλήψεις στο Ηράκλειο - Το φορτίο που ανακάλυψε το Λιμενικό


ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
15:10
31/01/2019
Οι σακούλες των σκουπιδιών περιείχαν 3.720 πακέτα λαθραία τσιγάρα
1
loading

Σακούλες σκουπιδιών που περιείχαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων εντόπισαν οι άνδρες του Λιμενικού στο λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης σε πλοίο που προερχόταν από τον Πειραιά χθες τις πρωινές ώρες.

Συγκεκριμένα τα στελέχη των διωκτικών Αρχών πραγματοποίησαν επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνες και μία αλλοδαπή γυναίκα για παράνομη κατοχή-διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σε αυτοκίνητο που οδηγούσε 39χρονος ημεδαπός εντοπίστηκαν εννέα μαύρες σακούλες σκουπιδιών που περιείχαν συνολικά 3.720 πακέτα τσιγάρων και 678 συσκευασίες καπνού των 50 γρ. έκαστη διάφορων επωνυμιών, που δεν είχαν περάσει από το τελωνείο και δεν έφεραν την ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Επιπλέον σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι Αρχές στο σπίτι του 39χρονου, όπου έγιναν και οι υπόλοιπες συλλήψεις, εντοπίστηκαν 671 συσκευασίες καπνού των 50 γρ. η καθεμία και 30 πακέτα τσιγάρων διάφορων επωνυμιών, μικροποσότητα κάνναβης βάρους τριών γραμμαρίων και ένα φυσίγγιο διαμετρήματος 9 χιλ., ενώ σε αύλειο χώρο βρέθηκαν 10.105 πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών και 1.849 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων η καθεμία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος:

«Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με στελέχη των Λιμενικών Αρχών Ελευσίνας και Ηρακλείου, συνελήφθησαν χθες τέσσερις (04) ημεδαποί και μία (01) αλλοδαπή, για παράνομη κατοχή - διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εντατικών προσπαθειών που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου πρωινές ώρες χθες, κατά τον κατάπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στο λιμάνι του Ηρακλείου προερχόμενο από λιμένα Πειραιά, Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό 39χρονο ημεδαπό, όπου σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε ανευρέθησαν εντός αυτού εννέα (09) μαύρες σακούλες σκουπιδιών που περιείχαν συνολικά τρεις χιλιάδες επτακόσια είκοσι (3.720) πακέτα τσιγάρων και εξακόσιες εβδομήντα οκτώ (678) συσκευασίες καπνού των 50 γρ. έκαστη διάφορων επωνυμιών, τα οποία στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το νόμο ένσημη ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Στη συνέχεια, σε νομότυπη κατ΄ οίκον έρευνα που πραγματοποιήθηκε από στελέχη της ΔΙΔΙΝΑΛ και του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας,  στην οικία του 39χρονου και σε έναντι αύλειο περιφραγμένο χώρο με την παρουσία δικαστικού λειτουργού, συνελήφθησαν τρεις (03) ακόμη ημεδαπές  ηλικίας 61, 34 και 36 ετών αντίστοιχα καθώς και μία 26χρονη αλλοδαπή. Επιπρόσθετα, στην οικία εντοπίστηκαν εξακόσιες εβδομήντα μία (671) συσκευασίες καπνού των 50 γρ. έκαστη και τριάντα (30) πακέτα τσιγάρων διάφορων επωνυμιών, μικροποσότητα κάνναβης βάρους τριών (03) γραμμαρίων και ένα φυσίγγιο διαμετρήματος 9 χιλ., ενώ στον αύλειο χώρο εντός οικήματος,  ανευρέθησαν δέκα χιλιάδες εκατόν πέντε (10.105) πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών και χίλιες οκτακόσιες σαράντα εννέα (1.849) συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων έκαστη. Όλα τα προαναφερθέντα δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το νόμο ένσημη ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Γραφείο Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν όλες οι ανωτέρω ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων, οι οποίες πρόκειται να παραδοθούν στις αρμόδιες Τελωνειακές Αρχές, η ναρκωτική ουσία, δύο (02) οχήματα και  το συνολικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων (4.000€) ευρώ».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Πλιατσικολόγος Συριζοφασιστας

    Δεν υπάρχουν λαθραία τσιγάρα. Υπάρχουν παράτυπα τσιγάρα, τσιγάρα πρόσφυγες, τσιγάρα αιτούντα άσυλο. Ολες εμείς οι τζαζλές εκφυλισμένες χήρες του Στάλιν να μαζευτούμε στην Ομόνοια αύριο στις 15:30 να πετάξουμε τα λεοπαρδαλέ σουτιέν μας στον αέρα ως διαμαρτυρία για τον ρατσισμό εις βάρος των τσιγάρων αυτών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει