Αντικείμενο συζήτησης στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. έχει γίνει η σύλληψη αξιωματικού και γνωστού συνδικαλιστή, ο οποίος υπηρετεί στην Κρήτη, για υπόθεση εκβίασης και διαφθοράς. Σύμφωνα με την καταγγελία από την οποία ξεκινήσει η έρευνα των «Αδιάφθορων», ο γνωστός συνδικαλιστής ζητούσε 30.000 ευρώ από γυναίκα που ήθελε να πάρει σε διαγωνισμό καντίνα σε περιοχή των Χανίων.

Όπως φέρεται να της έλεγε ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., έπρεπε να τον πληρώσει προκειμένου να τη βοηθήσει να κερδίσει τον διαγωνισμό. Σε διαφορετική περίπτωση θα έπαιρνε την καντίνα «κάποιος δικός του».

Η γυναίκα προχώρησε σε καταγγελία και αμέσως η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ξεκίνησε έρευνα, ενώ διατάχθηκε η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για να παρακολουθείται το τηλέφωνό του. Η γυναίκα αρχικά του έδωσε 16.000 ευρώ και στη συνέχεια του ζήτησε να κάνουν ραντεβού για να του δώσει ακόμα 7.900 ευρώ. Τα μετρητά ήταν προσημειωμένα από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ η γυναίκα πήγε στο σπίτι του συνδικαλιστή. Εκεί άνοιξε την πόρτα ο γιος του, ο οποίος είναι επίσης αστυνομικός και παρέλαβε τα μετρητά.

Ακολούθησε έφοδος των «Αδιάφθορων» (παρουσία εισαγγελικού λειτουργού) στο σπίτι του συνδικαλιστή, ο οποίος συνελήφθη μαζί με το γιο του (ειδικός φρουρός). Οι δυο τους κρατήθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, ενώ τον λόγο πλέον έχει η ποινική Δικαιοσύνη.

Πλέον από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διατάχθηκε και ΕΔΕ, ενώ διερευνάται τυχόν εμπλοκή του αξιωματικού και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.