Στον Υμηττό εντοπίστηκε εμπρηστικός μηχανισμός, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις αρχές και να ειδοποιηθούν αστυνομικές δυνάμεις που χτένισαν το βουνό με φακούς.

Ο δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης έκανε ανάρτηση στο Facebook και ανέφερε πως ο μηχανισμός βρέθηκε μέσα στη νύχτα από εθελοντές της Ομάδας Δασοπροστασίας, οι οποίοι στη συνέχεια ειδοποίησαν τις αρχές.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του:

«Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός (σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις) εντοπίστηκε το βράδυ της Πέμπτης 27 Ιουλίου από περίπολο της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης (ΕΟΔΠΗ) εντός του Υμηττού, 100 μέτρα από την είσοδο της οδού Τσώρτσιλ, στην περιοχή των Αστυνομικών.

Ο μηχανισμός παραδόθηκε άμεσα στο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής για να εξεταστεί περαιτέρω.

Συγχρόνως κινητοποιήθηκε άμεσα το Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης, όπου με εθελοντές της ΕΟΔΠΗ (Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης – ΕΟΔΠΗ) -μετά τα μεσάνυχτα- έγινε εκτενής έρευνα περιμετρικά του σημείου που εντοπίστηκε ο μηχανισμός, παρουσία του δημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη και του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Αντζινά Γιάννης Αντζινάς – Giannis Antzinas.

Θέλω για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω την ΕΟΔΠΗ που για 24 ώρες κάθε ημέρα περιπολεί και φυλάσσει το βουνό μας.

Είμαστε σε καθημερινή επιφυλακή με την ΕΟΔΠΗ, τις πεζές περιπολίες εθελοντών, τη Δημοτική Αστυνομία και σε συνεργασία με τις Αρμόδιες Αρχές για να αποτρέψουμε μια νέα πυρκαγιά στον πολύπαθο Υμηττό μας».

Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός (σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις) εντοπίστηκε το βράδυ της Πέμπτης 27 Ιουλίου από…

Posted by Γιώργος Χατζηδάκης – Δήμαρχος Ηλιούπολης on Thursday, July 27, 2023