«Θα ζητήσουμε από την Ελλάδα να παραδώσει τον ύποπτο» αναφέρει σε ανάρτησή σχετικά με τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω, ο Πολωνός πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα ο Ματέους Μοραβιέτσκι, αναφέρει: «Είμαι συγκλονισμένος από την άγρια δολοφονία της 27χρονης Αναστασίας. Ο δράστης πρέπει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρές συνέπειες. Γι’ αυτό θα ζητήσουμε από την Ελλάδα να παραδώσει τον ύποπτο για να δικαστεί σε πολωνικό δικαστήριο και να του επιβληθεί η μέγιστη δυνατή ποινή»

Το ενδιαφέρων των πολωνικών ΜΜΕ είναι επικεντρωμένο στη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω, καθώς η κοπέλα κατάγονταν από την Πολωνία και εντοπίστηκε νεκρή στο νησί, με βασικό ύποπτο έναν 32χρονο από το Μπαγκλαντές.

Μέχρι στιγμής, ανακρίνεται από τις αρχές, ενώ ο σύντροφος της έχει κληθεί για να δώσει ακόμη μια κατάθεση, γιατί υπάρχουν ορισμένα ερωτήματα που χρειάζονται απάντηση.

Το wroclaw.wyborcza.pl λοιπόν, αναφέρει για την υπόθεση το εξής: «Φόνος μιας γυναίκας από το Βρότσλαβ στο ελληνικό νησί της Κω. Ο Zbigniew Ziobro επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για την Αναστάζια: “Διέταξα έρευνα”».

Επίσης, το wroclaw.pl σημειώνει ότι «η Αναστάζια Ρουμπίνσκα από το Βρότσλαβ είναι νεκρή. Η σορός της βρέθηκε στο νησί της Κω».

Η ιστοσελίδα nczas.com γράφει για τη νεαρή κοπέλα που είχε μεταβεί στο νησί για να εργαστεί, πως «νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον θάνατο της 27χρονης Αναστάζια. Ο αδερφός και ο σύντροφος της γυναίκας μίλησαν».

Η στάση του βασικού υπόπτου

Ο 32χρονος βασικός ύποπτος περνάει αυτή την ώρα από τον ανακριτή, όπου θα πληροφορηθεί για πρώτη φορά ότι το άψυχο σώμα της νεκρής κοπέλας βρέθηκε. Προς το παρόν κατηγορείται μονάχα για αρπαγή και για γενετήσια πράξη με άτομο ανίκανο προς αντίσταση, ενώ δεν παραδέχεται οποιαδήποτε εμπλοκή στο θάνατό της.

Η πρώτη εκτίμηση των Αρχών είναι πως το θύμα στραγγαλίστηκε μέσα στο σπίτι του 32χρονου και έπειτα μεταφέρθηκε – το βράδυ του Σαββάτου εκτιμά ο επικεφαλής των ερευνών- στο σημείο που τελικώς βρέθηκε. Επειδή όμως ένας δράστης δεν θα μπορούσε να μεταφέρει μόνος του το πτώμα της 27χρονης χωρίς μάλιστα να γίνει αντιληπτός η Αστυνομία ψάχνει και συνεργούς.

Σύμφωνα με το MEGA, ίσως και μέσα στην ημέρα να υπάρξουν συλλήψεις. Αναμένονται άλλωστε τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια για το DNA στο σώμα, τα νύχια αλλά και τη σακούλα στην οποία είχε τυλιχθεί το θύμα.

Ο 32χρονος βασικός ύποπτος φέρεται να κρατά το στόμα του κλειστό μέχρι στιγμής. Υποστηρίζει ότι δεν κακοποίησε το θύμα, αλλά πως συνευρέθηκε μαζί του ερωτικά με τη συναίνεσή της και στη συνέχεια πως την άφησε σε ένα σημείο κοντά στο Μαρμάρι. Καμία κάμερα ασφαλείας όμως δεν φαίνεται να έχει καταγράψει μια τέτοια κίνηση, ενώ δύο ημέρες μετά την εξαφάνιση της κοπέλας, ο ύποπτος προσπάθησε να βγάλει εισιτήριο για να φύγει στο εξωτερικό.