Τέσσερις Αιγύπτιοι, ηλικίας 17 και 18 ετών, συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τρίτης (6/6) στον Πειραιά από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς λίγο νωρίτερα είχαν επιτεθεί σε μία 17χρονη κι έναν 15χρονο για να τους ληστέψουν.

Οι δύο ανήλικοι βρίσκονταν στην παραλία της Φρεαττύδας, όταν ήρθαν αντιμέτωποι με τη συμμορία των τεσσάρων Αιγυπτίων. Πιο αναλυτικά, οι συλληφθέντες δρώντας ανά δύο, ακινητοποίησαν την 17χρονη και ο ένας εξ αυτών αποπειράθηκε να προβεί σε προσβλητικά αγγίγματα σε βάρος της, ενώ με χρήση βίας προσπάθησε να αφαιρέσει κινητά τηλέφωνα. Στη συνέχεια στράφηκαν κατά του 15χρονου με σκοπό να τον τραυματίσουν.

Για καλή τους τύχη, ένας 22χρονος αντιλήφθηκε τι συμβαίνει και πήγε να βοηθήσει τη 17χρονη και τον 15χρονο, ωστόσο, τρείς από τους τέσσερις Αιγύπτιους του επιτέθηκαν με πέτρες και σπασμένο γυάλινο μπουκάλι, χωρίς να τον τραυματίσουν. Επί τόπου έφτασαν σε ελάχιστα λεπτά αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι προχώρησαν στις συλλήψεις, ενώ την προανάκριση ανέλαβε το Τμήμα Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απόπειρας προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, απόπειρας ληστείας, απόπειρας κλοπής, παράνομης κατακράτησης, απειλής, σωματικής βλάβη και παράνομης κατακράτησης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.