Πέντε άνδρες και μια γυναίκα αλβανικής καταγωγής, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες, έχουν βεβαρημένο ποινικό παρελθόν, και μάλιστα ένας 38χρονος ο οποίος είχε τον ρόλο του τσιλιαδόρου και του πωλητή των κλοπιμαίων σε κλεπταποδόχους, είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια φυλάκιση, εξέτισε τα οκτώ και βγήκε από την φυλακή πριν από ένα χρόνο.

Τα μέλη της συμμορίας επέλεγαν πολυτελείς κατοικίες στα βόρεια και νότια προάστια της Αττικής και «τρύπωναν» όταν απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες.

Ανάμεσα στα θύματά τους, και γνωστός Αμερικανός μπασκετμπολίστας της ΑΕΚ, από το σπίτι του οποίου είχαν αρπάξει ένα πανάκριβο ρολόι και το διαβατήριο του.

Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν 20 κλοπές σε οικίες, με την λεία των κακοποιών να ξεπερνάει τις 230.000 ευρώ.

Στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν αρκετά κλοπιμαία, χρήματα, ένα πιστόλι ενώ κατασχέθηκαν μια μοτοσικλέτα και δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν στις διαρρήξεις.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές σε οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής ομάδας πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες, Πέμπτη 4 Μαΐου 2023, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν -6- αλλοδαποί.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση (συμμορία), διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών που η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ, κατ’ επάγγελμα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, βία κατά υπαλλήλων καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα -3- μέλη της εγκληματικής ομάδας, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω τουλάχιστον από το μήνα Μάιο του έτους 2022 είχαν συστήσει και ενωθεί σε εγκληματική ομάδα-συμμορία, έχοντας διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη συστηματική διάπραξη διαρρήξεων οικιών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, δρώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία, και αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο παράνομο περιουσιακό όφελος.