Σε συναγερμό βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική που συνεχίζει τις έρευνες της με στόχο να φτάσει στα ίχνη του δικτύου που προμήθευε με όπλα τους δύο Πακιστανούς που ετοίμαζαν χτύπημα σε εστατόριο το οποίο λειτουργούσε και ως συναγωγή στου Ψυρρή.

Πόσο αυστηρός είναι ο αντιτρομοκρατικός νόμος; Και ποιο είναι το πλαίσιο που τον διέπει; Μπορούν τα δύο αυτά άτομα να συνιστούν «τρομοκρατική οργάνωση»; Στα εν λόγω ερωτήματα απάντησε την Παρασκευή (31/3) ο Θεόδωρος Λιόλιος, αναπληρωτής Κοσμήτορας ΣΣΕ και Καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής και Στρατιωτικών Επιστημών μιλώντας στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Λιόλιο, η Ελλάδα γενικά θεωρείται μία ασφαλής χώρα, καθώς δεν υπάρχουν πολλές περιπτώσεις διεθνούς τρομοκρατίας.

Αναφερόμενος δε στην αυστηρότητα του αντιτρομοκρατικού νόμου ο αναπληρωτής Κοσμήτορας ΣΣΕ και Καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής και Στρατιωτικών Επιστημών σημείωσε: «Πρόκειται για την παράγραφο 2 του άρθρου 187Α του αντιτρομοκρατικού νόμου που ισχύει για πρώτη φορά σε τόση μεγάλη κλίμακα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον νόμο αυτό, όποιος ενταχθεί σε μία οργάνωση που έχει σκοπό και πρόθεση να τελέσει μια τρομοκρατική πράξη, τότε δεν απαιτείται η τέλεση της πράξης, δεν απαιτείται η ύπαρξη όπλων, αρκεί η πρόθεση και η συζήτηση».

«Η μη διάπραξη της ενέργειας συνιστά μία ελαφρυντική περίσταση, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο» είπε ο Θεόδωρος Λιόλιος και διευκρίνισε ότι τα δύο άτομα δεν συνιστούν τρομοκρατική οργάνωση. «Συγκεκριμένα η τρομοκρατική οργάνωση πρόκειται για τρία ή περισσότερα άτομα», είπε χαρακτηριστικά ο κοσμήτορας.