Βαρύτατη είναι η ποινική δικογραφία που συντάχθηκε για τον 38χρονο από τον Μυλοπόταμο που ενεπλάκη στο επεισόδιο με τους Γερμανούς τουρίστες στον ΒΟΑΚ. Ο 38χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή στις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορίες που του απήγγειλε ο εισαγγελέας είναι αυτές της «απόπειρας ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συναυτουργία», των «επικίνδυνων σωματικών βλαβών», του «εγκλήματος με ρατσιστικά χαρακτηριστικά», της «φθοράς ξένης ιδιοκτησίας», του Νόμου «περί όπλων» και της «επικίνδυνης οδήγησης». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το Α.Τ. Μυλοποτάμου ενημερώθηκε για το περιστατικό περί τις 10:15 το πρωί της Παρασκευής (19/8) και πιο συγκεκριμένα ότι το αγροτικό όχημα που οδηγούσε ο 38χρονος με συνοδηγό τον 36χρονο (σ.σ. αφέθηκε ελεύθερος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή) «βγαίνοντας από πλαϊνό δρόμο συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο τους (σ.σ. το μισθωμένο από τους Γερμανούς τουρίστες) στο μπροστά αριστερό του μέρος και στη συνέχεια χωρίς να σταματήσει τράπηκε σε φυγή».

Σύμφωνα με την ποινική δικογραφία «ο οδηγός του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου ακολούθησε το αυτοκίνητο που τους χτύπησε προκειμένου να κρατήσουν τα στοιχεία κυκλοφορίας του και να ενημερώσουν τον ιδιοκτήτη του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου. Οι επιβαίνοντες από το ενοικιαζόμενο όχημα έκαναν σήμα να σταματήσει το προπορευόμενο αυτοκίνητο, ωστόσο, κάποια στιγμή αυτό σταμάτησε απότομα μπροστά τους». Τότε ο οδηγός τους νοικιασμένου οχήματος πήγε στο πλάι από το φορτηγάκι και ο συνοδηγός άνοιξε το παράθυρο του και ζήτησε τα στοιχεία τους. Αμέσως μετά ο οδηγός του αγροτικού αυτοκινήτου, φέρεται να βγήκε πολύ γρήγορα και να χτύπησε τον συνοδηγό του νοικιασμένου οχήματος με γροθιά από το ανοιχτό παράθυρο στο πρόσωπο.

Αφού ακολούθησε γενικευμένη συμπλοκή με τρεις από τους πέντε τουρίστες, ο 38χρονος από τον Μυλοπόταμο «πήγε στο αυτοκίνητο του, πήρε ένα μεγάλο μαχαίρι και κινήθηκε απειλητικά προς τον συνοδηγό του νοικιασμένου οχήματος, με τρόπο ο οποίος έδειχνε ότι είχε σκοπό να τον πλήξει». Τότε οι τρεις Γερμανοί τουρίστες μπήκαν ξανά στο όχημα τους και τράπηκαν σε φυγή, ενώ οι δύο Κρητικοί φέρονται να τους καταδίωξαν και να πραγματοποίησαν επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό να τους βγάλουν από τον δρόμο. «Όταν το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο στο Πέραμα του Δήμου Μυλοποτάμου, ο οδηγός του Ι.Χ.Φ. προσπέρασε το αυτοκίνητο των παθόντων, τους έκλεισε τον δρόμο και κάνοντας όπισθεν συνέχισε να χτυπάει το αυτοκίνητο τους από μπροστά, ώσπου παρευρισκόμενοι στο σημείο πολίτες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το αυτοκίνητο των παθόντων, οι οποίοι μετέβησαν άμεσα στο ξενοδοχείο τους από όπου ενημέρωσαν την Αστυνομία», αναφέρει η ποινική δικογραφία.

Να θυμίσουμε, τέλος, ότι για το περιστατικό υπήρξε παρέμβαση από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, ο οποίος ζήτησε να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην ανάκριση.