Την επόμενη… λάθος κίνηση των τριών ασύλληπτων κακοποιών, που το μεσημέρι της Παρασκευής (29/7) λήστεψαν δύο υποκαταστήματα σούπερ μάρκετ σε Γλυφάδα και Παλαιό Φάληρο, περιμένει η ΕΛ.ΑΣ. έχοντας ήδη συλλάβει έναν 26χρονο Αλβανό.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι τρεις από τους τέσσερις ήταν ήδη ταυτοποιημένοι από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ είχε διακριβωθεί ότι χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο για τις έκνομες ενέργειες τους χώρους στην Πανεπιστημιούπολη και την Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Μάλιστα, τις πρώτες πρωινές ώρες της 29ης Ιουλίου (σ.σ. την ημέρα που έγιναν οι δύο ληστείες), αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν εντοπίσει στο προαύλιο χώρο της Πανεπιστημιούπολης, τη μία από τις δύο μοτοσικλέτες που χρησιμοποιήθηκαν στις ληστείες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δράστες την είχαν βάψει με λευκό χρώμα (σ.σ. για να προσομοιάζει σε αυτές των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ), πλην όμως ταυτοποιήθηκε από τον αριθμό πλαισίου της και από χαρακτηριστικά σημάδια στο τιμόνι.

Το Νewsbeast φέρνει στη δημοσιότητα βίντεο ντοκουμέντο από ένοπλη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων, που διαπράχθηκε λίγες ημέρες νωρίτερα στα βόρεια προάστια από τη συγκεκριμένη συμμορία.

Πρόκειται για ένα από τα πολλά «χτυπήματα» που είχαν διαπράξει οι τέσσερις κακοποιοί, στοχεύοντας σούπερ μάρκετ, βενζινάδικα και ψιλικατζίδικα. Χρήζει, επίσης, αναφοράς το γεγονός ότι όταν συνελήφθη ο 26χρονος Αλβανός είχε μαζί του κοντόκανη καραμπίνα με 4 φυσίγγια, εκ των οποίων το ένα στη θαλάμη με το όπλο έτοιμο να ανοίξει πυρ!

Μιλώντας στο Νewsbeast ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής, Κώστας Τσουμάνης, σημείωσε ότι «οι συνάδελφοι της Ασφάλειας έκαναν εξαιρετική δουλειά, ταυτοποιόντας τρία από τα τέσσερα μέλη της συμμορίας που φέρεται να έχει διαπράξει πλήθος έκνομων ενεργειών. Δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση, καθώς οι εμπλεκόμενοι λάμβαναν αυστηρά μέτρα αυτοπροστασίας».