Θύματα άγριου ξυλοδαρμού έπεσαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα Δευτέρας (27/6) προς Τρίτη (28/6) δύο ανήλικοι μαθητές από τον Γέρακα, χωρίς μέχρι στιγμής -όπως υποστηρίζουν στις καταθέσεις τους- να γνωρίζουν ούτε την αφορμή, ούτε το άτομο που τους χτύπησε.

Όπως κατέθεσαν Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, οι δύο φίλοι ηλικίας 17 και 16 ετών κάθονταν σε ένα παγκάκι επί της Λεωφόρου Λαυρίου και συζητούσαν, μέχρι τη στιγμή που μία ομάδα εφτά αγοριών και κοριτσιών τους προσέγγισε. Τότε, ένα από τα μέλη αποσπάστηκε από την ομάδα κινήθηκε προς το μέρος τους και τους κατάφερε χτυπήματα με γροθιές και με μεταλλικό αντικείμενο, με τους δύο ανήλικους μαθητές να διαφεύγουν σε παρακείμενο κατάστημα για να γλιτώσουν τα χειρότερα.

Αμέσως μετά ο δράστης και η παρέα του τράπηκαν σε φυγή, ενώ στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και Αστυνομία που δεν κατάφερε να εντοπίσει κάποιον από τους εμπλεκόμενους.

Ο 17χρονος και ο δεκαεξάχρονος διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου χρειάστηκε να τους γίνουν ράμματα στον έναν στο κεφάλι και στον άλλον πάνω από το μάτι, προκειμένου να σταματήσει η αιμορραγία που είχαν και να πάρουν εξιτήριο. Στη συνέχεια μαζί με τους γονείς τους, πήγαν για κατάθεση στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και ανέφεραν ότι δεν γνωρίζουν ούτε τα αίτια ούτε τον δράστη της επίθεσης.