Τις επόμενες ώρες αναμένεται η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου σχετικά με την προσφυγή που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας κατά της αυριανής απεργιακής κινητοποίησης για το εργασιακό.

Οι νομικοί εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθηνών, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, προσκόμισαν στο δικαστήριο τα δελτία τύπου των ομοσπονδιών και των σωματείων εκπαιδευτικών και εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς με τις τροποποιήσεις στις κινητοποιήσεις τους προκειμένου να μην διαταραχτεί η διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων.

Την ίδια ώρα, το Δημόσιο μέσω των εκπροσώπων του διευκρίνισαν πως δεν έχουν εξουσιοδότηση να παραιτηθούν από την αγωγή. «Πάση θυσία πρέπει να γίνουν οι πανελλήνιες και αυτό πρέπει να διασφαλιστεί ρητά με δικαστική απόφαση», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Οι εκπρόσωπο της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ ζήτησαν την απόρριψη της αγωγής ως άνευ αντικειμένου επισημαίνοντας ότι ήδη έχει ληφθεί απόφαση να εξαιρεθούν από την απεργία οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών και οι υπάλληλοι του Υπ. Παιδείας σημειώνοντας παράλληλα την δέσμευση των σωματείων εργαζομένων στα ΜΜΜ για τις τροποποιήσεις στα δρομολόγια.