Να μην ακούγονται σενάρια για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ ζητά μέσω των δικηγόρων της Απόστολου Λύτρα και Παναγιώτη Κάσση η οικογένεια του δημοσιογράφου.

«Η οικογένεια του αείμνηστου Γιώργου Κραϊβάζ παρακαλεί να μην ακούγονται και γράφονται “σενάρια” για το τι έχει συμβεί. […] Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είναι δολοφονία της δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας και είναι χρέος μας να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Η ανακοίνωση

«Η οικογένεια του αείμνηστου Γιώργου Καραϊβάζ μας έδωσε την εντολή να δηλώσουμε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας για την άνανδρη δολοφονία του. Η οικογένεια του αείμνηστου Γιώργου Κραϊβάζ παρακαλεί να μην ακούγονται και γράφονται “σενάρια” για το τι έχει συμβεί. Ας αφήσουμε το ΥΔΕΖΙ και τις αρμόδιες αρχές να διενεργήσουν τις απαραίτητες έρευνες για να βρεθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του.

Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είναι δολοφονία της δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας και είναι χρέος μας να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη».

Βίντεο ντοκουμέντο μετά την εκτέλεση

Αρκετά είναι τα βίντεο που έχει μαζέψει η Αστυνομία για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στο σπίτι του στον Άλιμο.

Στο τελευταίο βίντεο-ντοκουμέντο φαίνεται η μηχανή με τους δυο δράστες κατά την διαφυγή τους από τον τόπο της δολοφονίας. Διακρίνεται ο οδηγός να φοράει κράνος, ενώ ο συνοδηγός που φοράει σκούφο και μάσκα κρατάει ακόμη το όπλο στα χέρια του.

Το συγκεκριμένο βίντεο από κάμερα ασφαλείας πολυκατοικίας της περιοχής είναι στην οδό Μεγίστης 77, 1,5 χιλιόμετρο μακριά από την οδό Άννινου, στο παρκάκι εκεί όπου έπεσε νεκρός ο αστυνομικός συντάκτης.

Μέσα σε ένα λεπτό οι δολοφόνοι είχαν καταφέρει και είχαν διανύσει 1,5 χιλιόμετρο. Είχαν αναπτύξει μάλιστα και αρκετά μεγάλη ταχύτητα και είναι 800 μέτρα μακριά από την παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος όπου φαίνεται ότι κατέληξαν και από εκεί διέφυγαν προς άγνωστη μέχρι αυτήν την ώρα κατεύθυνση.

Ο λόγος που ο εκτελεστής κρατάει στο χέρι το όπλο είναι ότι πιθανόν ήταν σε ετοιμότητα έτσι ώστε αν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσε. Πιθανότατα είχε αλλάξει και γεμιστήρα γιατί είχε πυροβολήσει δεκατρείς φορές, είχε αδειάσει το όπλο και το σημαντικότερο δεν ήθελε να χάσει καθόλου χρόνο μετά τους πυροβολισμούς όπως αναφέρει το MEGA.

Πού έχει οδηγηθεί η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας φαίνεται να έχουν μια εικόνα από πού μπορεί να προέρχεται η συγκεκριμένη δολοφονική επίθεση κατά του Γιώργου Καραϊβάζ, όπως είχαν και την εικόνα από πού προέρχονται και τα προηγούμενα περίπου 60 συμβόλαια θανάτου που έχουν εκτελεστεί την τελευταία εικοσαετία.

Όμως, και σε αυτή την περίπτωση αυτό θεωρούν ότι δεν αρκεί. Πρέπει να τεκμηριώσουν με συγκεκριμένα στοιχεία που είναι από τον τόπο του εγκλήματος, από την έρευνα που γίνεται πόρτα – πόρτα, κάμερα – κάμερα στους δρόμους της Αθήνας προκειμένου να βρουν κάποιο στοιχείο, που είναι εξαιρετικά δύσκολο. Εκεί είχαν κολλήσει και οι προηγούμενες έρευνες προκειμένου να τεκμηριωθεί η εμπλοκή συγκεκριμένων ατόμων.

Η Αστυνομία φαίνεται να έχει καταλήξει στον χώρο, την ομάδα και έχει υποψίες ακόμα και για τα φυσικά πρόσωπα που συμμετείχαν στην συγκεκριμένη επίθεση, χρειάζονται όμως τα στοιχεία που θα δέσουν την υπόθεση. Οι αναλύσεις κλήσεων ή ανασύρσεις στοιχείων από το κινητό τηλέφωνο του Γιώργου Καραϊβάζ είναι κάτι που μπορεί να γίνει αργότερα.

Ποιοι και γιατί τον ήθελαν νεκρό

Ο δημοσιογράφος τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε δώσει ανωμοτί κατάθεση για την περιβόητη υπόθεση της Ε.Υ.Π (Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών), για ένα σύστημα διαπλοκής εν αποστρατεία και εν ενεργεία αστυνομικών με τη λεγόμενη «τράπεζα της νύχτας», στην κεφαλή της οποίας βρισκόταν ο επίσης δολοφονημένος, Δ.Μ.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε κάνει αποκαλύψεις στην ιστοσελίδα του για την εν λόγω υπόθεση και θα κατέθετε εκ νέου. Εικάζεται ότι οι άνθρωποι που εκτέλεσαν τον άτυχο δημοσιογράφο μπορεί να γνώριζαν ότι θα δώσει νέα κατάθεση και να ήθελαν να του κλείσουν το στόμα.

Ο εκλιπών είχε κληθεί να δώσει έγγραφες εξηγήσεις διότι σε μία έρευνα που είχε κάνει η ΕΥΠ πριν από πέντε χρόνια, και η οποία ουσιαστικά έλαβε μια απτή δικαστική μορφή προ μηνών το περασμένο καλοκαίρι, αναφερόταν το όνομά του και είχε κληθεί να δώσει έγγραφες εξηγήσεις, με τον ίδιο να αρνείται κάθε κατηγορία.