Προφυλακιστέος κρίθηκε από τον ανακριτή ο 21χρονος σατανιστής, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονίας μίας άστεγης.

Ο νεαρός θα οδηγηθεί στο ψυχιατρείο του Κορυδάλλου όπου και θα διενεργηθούν δυο πραγματογνωμοσύνες.

Η μία θα αφορά την κατάσταση της ψυχικής του υγείας και η δεύτερη προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι τοξικομάνης, όπως ο ίδιος υποστηρίζει.

Στην απολογία του δήλωσε μετανιωμένος λέγοντας ότι το κακό δεν τον εκφράζει πια ,ενώ αναφερόμενος στην παραδοχή ότι σκεπτόταν να «χτυπήσει» ξανά στις 21 του μηνός, το αρνήθηκε και είπε ότι ήθελε να κάνει τον σκληρό.

Η απολογία του κατηγορούμενου διήρκεσε περίπου δυο ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός επανέλαβε ότι σκότωσε το θύμα του ως θυσία στο Σατανά υποστηρίζοντας ότι συνομιλούσε με δαίμονα ο οποίος του ζητούσε να σκοτώσει.

Απαντώντας σε ερώτηση του ανακριτή είπε ότι έφτασε στο έγκλημα επειδή άκουγε το δαίμονα ο οποίος τον ωθούσε να σκοτώσει υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ο δαίμονας του υπέδειξε το θύμα.

Ο συνήγορος του Φ. Κρανιδιώτης δήλωσε ότι η πράξη είναι ομολογημένη. Θα πρέπει να εξεταστούν τα θέματα που αντιμετωπίζει ως προς την ψυχική του κατάσταση και την τοξικομανία. Σε ερώτηση αν πρόκειται για σατανιστή ή για ψυχικά ασθενή απάντησε «εκτιμώ ότι είναι βαθειά ψυχικά άρρωστος αλλά όλα αυτά θα τα πουν οι ειδικοί».

Επισήμανε ακόμα ότι ο κατηγορούμενος δεν συνεργαζόταν και αρνούνταν να πάει σε γιατρό ή να ακολουθήσει φαρμακευτική αγωγή. Είχε επιχειρηθεί δυο φορές ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρεία αλλά δεν τον δέχτηκαν επειδή ήταν ανήλικος.