Αντιμέτωπη με αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος είναι η πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια με αφορμή την προσπάθεια της να διοριστεί ως μετακλητή υπάλληλος στη Βουλή.

Η Εισαγγελία άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και ψευδή υπεύθυνη δήλωση καθώς φέρεται να δήλωσε ψευδώς στην αίτησή της ότι δεν διώκεται για κανένα αδίκημα κακουργηματικού ή πλημελληματικού χαρακτήρα.

Η αποκάλυψη του θέματος είχε προκαλέσει πολιτικές αναταράξεις καθώς ο διορισμός της κ. Ζαρούλια έγινε λίγες μόλις ημέρες πριν την καταδίκη της για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Στις 9 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ανακάλεσε τον διορισμό της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου  μετά την διαπίστωση ότι είχε ψευδώς βεβαιώσει την υπηρεσία, όπου κατέθεσε τα δικαιολογητικά και προβλεπόμενες βεβαιώσεις, ότι δεν έχει κώλυμα διορισμού.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής διαβίβασε το φάκελο στην Εισαγγελία ζητώντας την ποινική αξιολόγηση για όποιο αδίκημα τυχόν έχει τελέσει η κ. Ζαρούλια κατά την υποβολή των δικαιολογητικών της.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.