Αγόραζε το προϊόν, κρατούσε την απόδειξη, επέστρεφε στον «τόπο του εγκλήματος», έπαιρνε νέο προϊόν από το ράφι και με την απόδειξη που είχε στα χέρια του ζητούσε… την επιστροφή χρημάτων.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Την παραπάνω πρακτική εφάρμοζε σε υποκαταστήματα σούπερ μάρκετ ξένης αλυσίδας, ένα 48χρονος ελληνικής καταγωγής, από τις 04/07/2019 μέχρι και τις 20/07/2019. Η συνολική ζημιά που υπέστη η εταιρία ανέρχεται σε 746,98 ευρώ.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο διερεύνησης παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για οκτώ περιπτώσεις απάτης σε βάρος υποκαταστημάτων εταιρείας από τις οποίες προκλήθηκε συνολική ζημία ύψους (746,98) ευρώ, σχημάτισαν σχετική δικογραφία σε βάρος 48χρονου Έλληνα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα κατά το χρονικό διάστημα από τις 4/7/2019 έως 20/07/2019, ο προαναφερόμενος έχοντας πραγματοποιήσει αγορές προϊόντων από υποκαταστήματα σούπερ μάρκετ της ανωτέρω εταιρείας, μετέβαινε εκ νέου στα υποκατάστηματα και αφού αφαιρούσε από τις προθήκες αυτών όμοια προϊόντα, στη συνέχεια ζητούσε από τα ταμεία επιστροφή των χρημάτων που είχε καταβάλει για την αγορά αυτών, επιδεικνύοντας τη σχετική απόδειξη που είχε εκδοθεί σε παρελθόντα χρόνο, παραδίδοντας όμως προς επιστροφή τα προϊόντα που μόλις είχε αφαιρέσει.