Ζευγάρι από την Καβάλα κήδεψε τα δύο αδέρφια που ήταν στα αζήτητα από τον Αύγουστο στο Βόλο

Η κηδεία έγινε χθες αποδεικνύοντας πως υπάρχει ανθρωπιά


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22:13
12/10/2019
Ζευγάρι από την Καβάλα κήδεψε τα δύο αδέρφια που ήταν στα αζήτητα από τον Αύγουστο στο Βόλο
11
loading

Δεν είναι σενάριο δραματικής ταινίας, αλλά μια συγκλονιστική ιστορία με «πρωταγωνιστές» δύο πρόσωπα που δεν βρίσκονται στη ζωή και ένα ζευγάρι από τη Βόρεια Ελλάδα που «έβαλε τα γυαλιά» στην κοινωνία του Βόλου.

Η «Θ» είχε καταγράψει το δράμα δυο υπερήλικων, που βρέθηκαν σπίτι τους στο κέντρο της πόλης εγκαταλελειμμένοι και υποσιτισμένοι με την γυναίκα να φεύγει από τη ζωή στο τέλος Αυγούστου και να την ακολουθεί ο αδελφός της με δέκα ημέρες διαφορά. Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για την κηδεία τους και έμειναν στο ψυγείο του Νοσοκομείου και στη συνέχεια στον ψυκτικό θάλαμο του Κοιμητηρίου. Παρά τις εκκλήσεις της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου οι συγγενείς τρίτου βαθμού δεν ενδιαφέρθηκαν για την κηδεία και η τοπική κοινωνία δεν ανταποκρίθηκε.

Ένα ζευγάρι όμως από τη Βόρειο Ελλάδα βρέθηκε στο Βόλο, ανέλαβε τα διαδικαστικά και η κηδεία έγινε χθες, αποδεικνύοντας πως υπάρχει ανθρωπιά.

Στις 28-8-2019 πέθανε η Μαρία Γκάργκα, ετών 99, ενώ στις 5-9-2019 απεβίωσε ο αδελφός της Απόστολος Γκάργκας, ετών 94. Αφού δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον από συγγενείς, το νοσοκομείο τους «φιλοξένησε» στον ψυκτικό του θάλαμο και μετά από λίγο χρονικό διάστημα, λόγω στενότητας χώρου, τους μετέφερε στο ψυκτικό θάλαμο του Κοιμητηρίου “Κούκος” του Δήμου Βόλου, όπου «φιλοξενήθηκαν» μέχρι και χθες.
Μετά από διερεύνηση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν συγγενείς α’ και β’ βαθμού. Μάλιστα, για την μια θανούσα, είχε παραγγελθεί νεκροψία – νεκροτομή, η οποία εκκρεμούσε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκαν συγγενείς τρίτου βαθμού, οι οποίοι μιας και δεν είχαν νόμιμο δικαίωμα στην περιουσία που άφησαν πίσω τους τα αδέλφια, δεν ενδιαφέρθηκαν και για την φροντίδα μιας ανθρώπινης τελετής.

Μάλλον η ανθρωπιά σήμερα είναι αρκετά δυσεύρετη, χωρίς το αντίστοιχο αντάλλαγμα…

Η Διεύθυνση Κοιμητηρίων του Δήμου Βόλου, έχει προβλέψει νόμιμη διαδικασία για τέτοιες περιπτώσεις και αναλαμβάνει το κόστος της κηδείας, αφού όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα σε ανθρώπινες συνθήκες ταφής. Δεν πρόλαβε όμως να προχωρήσει στη διαδικασία. Το θέμα των δύο αδελφών που είχαν μείνει στα “αζήτητα”, γνωστοποιήθηκε σε όλη την Ελλάδα.

Υπήρξε λοιπόν επικοινωνία μιας οικογένειας με την Διεύθυνση Κοιμητηρίων, η οποία δήλωσε ότι αναλαμβάνει τα έξοδα των δύο τελετών, καθώς και όλα τα διαδικαστικά. Σε μια από τις πολλές επικοινωνίες και στην ερώτηση αν είναι συγγενείς, απάντησε η γυναίκα που ενδιαφέρθηκε από την πόλη της Βόρειας Ελλάδας οτι «…κάποια δύσκολη στιγμή της ζωής μου, εμφανίστηκε η θανούσα σαν άγγελος….και με βοήθησε….».

Η ίδια θέλησε να «ξεπληρώσει» ένα χρέος. Η οικογένεια φρόντισε για τα πάντα -έξοδα και διαδικαστικά- και χθες ενταφιάστηκαν τα δύο αδέλφια στο κοιμητήριο.

https: e-thessalia.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

11
σχόλια
 1. avatar ΣΥΡΙΑΝΟΣ

  Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΕΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΘΤΟ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΒΡΕΙ ΣΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ -ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ.

 2. avatar Συγχαρητήρια!

  Ο Θεός να σας δίνει υγεία! Αγγελική πράξη!

 3. avatar K x

  Όσο υπάρχουν Ανθρωποι.....

 4. avatar Νινο

  Δλδ οποιος δεν εχει συγγενεις μενει για παντα αταφος? Αποκλειετε να μην υπαρχει κρατικη μεριμνα

  1. avatar Προσεκτικός αναγνώστης

   Διαβάζουμε το άρθρο πριν σχολιάσουμε! Κάποιος κάθισε και έγραψε ένα πλήρες άρθρο που δεν αφήνει αναπάντητα ερωτήματα. Υπάρχει ολόκληρη παράγραφος για το θέμα:
   Η Διεύθυνση Κοιμητηρίων του Δήμου Βόλου, έχει προβλέψει νόμιμη διαδικασία για τέτοιες περιπτώσεις και αναλαμβάνει το κόστος της κηδείας, αφού όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα σε ανθρώπινες συνθήκες ταφής. Δεν πρόλαβε όμως να προχωρήσει στη διαδικασία. Το θέμα των δύο αδελφών που είχαν μείνει στα “αζήτητα”, γνωστοποιήθηκε σε όλη την Ελλάδα.

 5. avatar Θάνος

  Μπράβο, υπάρχει ελπίδα.

 6. avatar GNK

  Το κράτος και η δημοτική αρχή τι κάνουν, δεν έχουν κοινωνικές δομές. Εδώ πνίγονται καθημερινά στο Αιγαίο πρόσφυγες και πολύ σωστά τυγχάνουν κάποιας κοινωνικής μέριμνας.

 7. avatar Μπράβο …

  Όλοι οι άνθρωποι αξίζουν μια αξιοπρεπή κηδεία...

  1. avatar Φατιμε

   Όλοι οι άνθρωποι αξίζουν πρωτίστως μια αξιοπρεπή ζωή.....κ δευτερευόντως,μια αξιοπρεπή κηδεία....ίσως βοήθησαν κ άλλους συνανθρώπους μας,βρέθηκε ένας χριστιανός να ανταποδώσει....όσο για τον δύσκολο νητο κ προβληματικό μηχανισμό ας μην αναφερθώ!!! Μην χρειαστείς περίθαλψη, μυστήριο,θανάτου βαφτησης,κ γάμου,κ δεν έχεις χρήματα....κ συγγενείς που δεν σε κληρονομούν....την εβαψες !!!

 8. avatar μπράβο τους

  Αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα. Στις μέρες μας, το χρήμα είναι θεός.

 9. avatar …….

  Respect.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει