Άνοιξε η αυλαία της δίκης σε δεύτερο βαθμό των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού Σαχζάτ Λουκμάν τον Ιανουάριο του 2013 , στα Πετράλωνα.

Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου βρέθηκε ο πατέρας του 27χρονου , ο οποίος ταξίδεψε από το Πακιστάν για να παρακολουθήσει την δίκη για την δολοφονία του γιου του με επτά μαχαιριές. Ο πατέρας του Σαχζάτ Λουκμάν είπε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην ελληνική δικαιοσύνη.

Οι δυο κατηγορούμενοι, φέρονται να μαχαίρωσαν τον νεαρό και στη συνέχεια τον εγκατέλειψαν. Στο σπίτι του ενός βρέθηκαν όπλα και φυλλάδια της Χρυσής Αυγής, ωστόσο, οι ίδιοι έχουν αρνηθεί ότι είναι μέλη της. Παράλληλα, στη δίκη που διεξάγεται για την εγκληματική οργάνωση και οι δυο κάθονται στο εδώλιο κατηγορούμενοι για το αδίκημα της ένταξης και συμμετοχής σε αυτή. Πρωτόδικα, στους δυο κατηγορούμενους επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη με το δικαστήριο να δέχεται ότι η δολοφονία του άτυχου νεαρού τελέστηκε με ρατσιστικό κίνητρο.

Στο δικαστήριο, το οποίο θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη, έδωσαν τον παρόν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία, Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Ψυχογιός.