Η αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης του διπλού φονικού στο Αχλάδι, που είχε προκαλέσει σοκ το περασμένο καλοκαίρι, έπεσε στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λιβαδειάς όπου, έπειτα από μαραθώνια τριήμερη ακροαματική διαδικασία, ανακοινώθηκε η απόφαση.

Ο 68χρονος ψαράς Δ. Π,. που σκότωσε ένα ζευγάρι και τραυμάτισε ακόμη τρεις ανθρώπους, καταδικάστηκε σε δυο φορές ισόβια και 42 χρόνια κάθειρξης.

Η σύζυγός του, η οποία κατηγορήθηκε για συνέργεια, καταδικάστηκε σε 32 χρόνια κάθειρξη.

Η στιγμή που συγκλόνισε το δικαστήριο, όπως γράφει το LamiaReport.gr, ήταν όταν τελείωσε την κατάθεσή της η 25χρονη Κατερίνα, μητέρα ενός μικρού παιδιού, η οποία το μοιραίο βράδυ πυροβολήθηκε από το δράστη στο πρόσωπο και έχει χάσει την όρασή της.

Η άτυχη γυναίκα υπέφερε καθώς ζωντάνεψαν στη μνήμη της όλες οι συγκλονιστικές λεπτομέρειες που έζησε κι αφού ολοκλήρωσε την κατάθεσή της γύρισε προς το εδώλιο όπου καθόταν ο δολοφόνος και η σύζυγός του και φώναξε: «Γιατί μου το κάνατε αυτό; Τι σας έφταιξα; Γιατί μου καταστρέψατε τη ζωή;»

Το περιστατικό είχε συμβεί στις 8 Αυγούστου του 2010. Ο δράστης είχε επιτεθεί σε έναν άνδρα με μαχαίρι και στη συνέχεια είχε πάρει την καραμπίνα του και είχε πυροβολήσει το άτυχο ζευγάρι και τη νεαρή γυναίκα που έχασε την όρασή της.

Στη συνέχεια είχε ταμπουρωθεί στο σπίτι του και τελικά συνελήφθη με τους αστυνομικούς να τον πυροβολούν και να τον τραυματίζουν.