Εξακόσιες πινακίδες με αριθμούς κυκλοφορίας ταξί περιλαμβάνουν οι πρώτες έξι δικογραφίες που σχηματίστηκαν από τις διωκτικές αρχές και διαβιβάστηκαν ήδη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο εισαγγελέας Κώστας Σιμιτζόγλου έδωσε ήδη εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή τις συγκεκριμένες πλέον καταγραφές αξιοποίνων πράξεων εκ μέρους οδηγών ταξί που φέρονται να έχουν τελεστεί από τις 17 Ιουλίου έως και τις 22 Ιουλίου 2011.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα διαπιστωθεί αν διαπράχθηκαν αδικήματα για παρακώλυση συγκοινωνιών, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και παράνομη βία στις περιπτώσεις εκείνες που οι οδηγοί ταξί σήκωσαν τις μπάρες διοδίων επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οδηγών αυτοκινήτων.

Τα επίμαχα περιστατικά που βρίσκονται στο στόχαστρο της δικαιοσύνης έχουν καταγραφεί στο αεροδρόμιο, την Αττική Οδό καθώς και στα διόδια Αφιδνών, Μάνδρας και Ρουπακίων.

Οι σχετικοί φάκελοι έχουν επιστρέψει σε κατά τόπους τμήματα τροχαίας προκειμένου να εντοπιστούν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των οδηγών ταξί και όπου διαπιστώνεται ποινική παράβαση να καλούνται να δίνουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου.