Στο Αυτόφωρο παραπέμφθηκαν για να δικαστούν δύο αστυνομικοί οι οποίοι φέρονται να διέρρευσαν video στα οποία καταγράφεται η σορός του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη που δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής στο Νέο Κόσμο και είδαν το φως της δημοσιότητας ,

Σε βάρος των αστυνομικών που φέρονται να έκαναν την καταγραφή και τη διαρροή του υλικού ασκήθηκε ποινική δίωξη για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου σε βαθμό πλημμελήματος.

Την ίδια ώρα, άνοιξε την αυλαία της προκαταρκτική εξέταση με στόχο να διερευνηθεί πώς διέρρευσαν video από τη στιγμή της δολοφονίας του 44χρονου.

Στο βίντεο ντοκουμέντο καταγράφεται καρέ καρέ η εκτέλεση του 44χρονου , γνωστού με το παρατσούκλι «Ζαμπόν» έξω από το πρατήριο καυσίμων.

Posted by Christos Michalos on Sunday, January 14, 2024

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα, Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024, δύο αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, στο πλαίσιο διερεύνησης της αναπαραγωγής βιντεοληπτικού υλικού στον ηλεκτρονικό τύπο, στο οποίο αποτυπώνεται το θύμα που τραυματίστηκε θανάσιμα την 14-01-2023 στην περιοχή του Νέου Κόσμου Αττικής.

Πρόκειται για τα μέλη πληρώματος το οποίο προσέτρεξε στο σημείο που έλαβε χώρα το εν λόγω περιστατικό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου από κοινού.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε, ο ένας αστυνομικός βιντεοσκόπησε το χώρο του περιστατικού με το κινητό του τηλέφωνο και απέστειλε το υλικό στον έτερο κατηγορούμενο, ο οποίος στη συνέχεια προέβη στη διακίνησή του σε τρεις επιπλέον αστυνομικούς.

Από τις έρευνες κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα των κατηγορουμένων, τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.