Για το ίδρυμα για κακοποιημένες γυναίκες που σκέφτεται να δημιουργήσει στη μνήμη της κόρης της μίλησε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη στον Alpha. «Είναι όνειρό μου από την πρώτη στιγμή να δημιουργηθεί ένα ίδρυμα, “Καμία άλλη Ελένη”. Αλλά δυστυχώς, με όλες αυτές τις φρικτές δολοφονίες λέω πότε θα ξυπνήσουμε και δε θα ακούμε τέτοια φρικαλέα πράγματα να γίνονται, να δολοφονούν με τόση ευκολία τις μάνες των παιδιών τους, τις συντρόφους, τις φίλες και στη δική μας περίπτωση, μια βόλτα μετατράπηκε στην πιο φρικτή δολοφονία όλων των εποχών» είπε η μητέρα του αδικοχαμένου κοριτσιού.

«Πήγαν να φάνε σουβλάκια και αποδεκάτισαν το παιδί… Τόση βία, τόσο μένος γιατί; Γιατί θίγεται ο εγωισμός; Εγωισμό να δείξουν σε άλλα επίπεδα οι άνδρες. Και κανείς να μη πληρώνει και για τον θάνατο τον δικό μας, για τη δική μας οικογενειοκτονία δεν πληρώνει κανείς, ούτε οι γονείς των δολοφόνων, ούτε αυτό το ανάλγητο κράτος κοιτάει τις οικογένειες των θυμάτων» πρόσθεσε η Κούλα Αρμουτίδου.

Οι γονείς της Ελένης σκέφτονται να δημιουργήσουν ένα ίδρυμα προκειμένου να αποτρέψουν αντίστοιχα εγκλήματα. «Τα χρήματα από την εκδίκαση της υπόθεσης, και ό,τι πουν ότι θα δώσουν, δεν τα καταδέχομαι εγώ σαν μάνα της αδικοχαμένης Ελένης. Τι να τα κάνω; Να τα φάω; Αυτά είναι ποτισμένα με το αίμα του παιδιού μου» ξεκαθάρισε η μητέρα της νεαρής κοπέλας και πρόσθεσε: «Η Ελένη δεν έρχεται στα όνειρά μου. Πέντε χρόνια κλείσαμε 28 Νοεμβρίου και ποτέ δεν εμφανίστηκε η Ελένη στα όνειρά μου. Τη φαντάζομαι απλώς έτσι όπως ήταν, και έρχεται αυτή η εικόνα, τέλη Αυγούστου που την πήγαμε στο λιμάνι του Πειραιά, τη φιλήσαμε, την αγκαλιάσαμε… αυτή την εικόνα έχω και πως έσερνε τη βαλίτσα με τις ροδίτσες της και μας χαιρετούσε. Αυτή είναι η τελευταία εικόνα που έχω».

Θυμίζουμε ότι ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη έκανε δηλώσεις και εξήγησε το λόγο, που ο ίδιος και η σύζυγος του κατέθεσαν αγωγή με την οποία ζητούν αποζημίωση 980.000 ευρώ από τους δολοφόνους της κόρης τους. Ο Γιάννης Τοπαλούδης μίλησε στην εκπομπή «Το Πρωινό» και δήλωσε πως «αν θα πάρουμε χρήματα, σίγουρα θα διαθέσουμε και κάποια για κάποιες δράσεις. Το παιδί μας να ζούσε και όλα τα υπόλοιπα χαλάλι σε όλους, τους δολοφόνους, τους γονείς τους».