Το εκλογικό παζλ που περιλαμβάνει ψηφοδέλτια, περιοδείες και γαλάζιο προεκλογικό πρόγραμμα επιχειρούν να συνθέσουν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου σε κλειστή διευρυμένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή της στενής του ομάδας που συγκροτείται από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκο, τον γραμματέα της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη, τη διευθύντρια Επικοινωνίας του πρωθυπουργικού γραφείου Κύρα Κάπη, τον υπεύθυνο Ψηφιακής Στρατηγικής Έρικ Πάρκς, τον σύμβουλο και στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Θανάση Νέζη, τον γραμματέα προγράμματος της ΝΔ, Χάρη Θεοχάρη, τους υπουργούς Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσο και τον γενικό γραμματέα Συντονισμού της κυβέρνησης Θανάση Κοντογεώργη.

Πρόκειται για την πρώτη διευρυμένη προεκλογική σύσκεψη μετά τη μικρή ανάπαυλα των γιορτών και στόχο έχει να τεθούν οι βάσεις συνδυαστικά της συνέχισης του κυβερνητικού έργου και της προεκλογικής καμπάνιας της ΝΔ, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο τον πρωθυπουργό θα υπάρχει ένας «καθαρός διάδρομος» 90 ημερών, μέχρι δηλαδή τον Απρίλιο, που θεωρείται πλέον καθαρά εκλογικός μήνας.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει άμεσα να καταρτιστεί το γαλάζιο πρόγραμμα – «όπλο» για τη διεκδίκηση της δεύτερης τετραετίας, ένα πρόγραμμα που θα στοχεύσει σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast στη συνέχιση της θετικής πορείας της οικονομίας με στόχο την περαιτέρω μείωση της ανεργίας και τους καλύτερους μισθούς, την ασφάλεια και την αμυντική θωράκιση, ενώ έμφαση θα δοθεί στην κοινωνική δικαιοσύνη, τη βελτίωση της δημόσιας υγείας και στην ευθεία λογοδοσία, δηλαδή την αντιστοίχηση λόγων και έργων, καθώς ο πρωθυπουργός επιμένει στο μοντέλο των ρεαλιστικών επιλογών έχοντας ως «σημαία», όπως τονίζει ο ίδιος την αλήθεια, το σχέδιο και τη διάθεση για δουλειά.

Παράλληλα, στο γαλάζιο στρατόπεδο ανεβάζουν στροφές για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Στο πεδίο αυτό αφενός οι νυν εκλεγμένοι βουλευτές εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων αυτοδικαίως θα περιληφθούν και πάλι στις λίστες και αφετέρου υπηρετώντας το μοντέλο της διεύρυνσης θα συμπεριληφθούν νέα πρόσωπα με προσωπική διαδρομή στο χώρο τους, ηχηρά ονόματα αλλά και γαλάζια στελέχη από το χώρο της αυτοδιοίκησης και του επιχειρείν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερωθεί από τους στενούς του συνεργάτες για την πορεία κατάρτισης των γαλάζιων ψηφοδελτίων, επαναλαμβάνοντας ότι οι υποψήφιοι σε αυτά δεν θα προέρχονται κατά ανάγκη από την γαλάζια παράταξη αλλά και από άλλους πολιτικούς χώρους, καθώς η ΝΔ είναι ένα κόμμα πολυσυλλεκτικό.

Περιοδείες με στόχευση

Το Μέγαρο Μαξίμου θα «βλέπει» όλο και λιγότερο από εδώ και πέρα τον πρωθυπουργό, καθώς η καρδιά του χειμώνα, είτε αποδειχθεί βαρύς, είτε όχι θα τον βρει και στο Νότο και στον Βορρά σε μια επιχείρηση πειθούς των ψηφοφόρων πως η ΝΔ αποτελεί τη μόνη λύση για να συνεχιστεί η πορεία της ανάπτυξης αλλά και η σταθερότητα που έχει τόσο ανάγκη η χώρα.

Θα καλέσει τους πολίτες να συγκρίνουν το πρόσφατο παρελθόν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τα πεπραγμένα της νυν κυβέρνησης. Για τον λόγο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιστρέψει για τα Θεοφάνια στην Κρήτη επισκεπτόμενος- σύμφωνα με πληροφορίες- το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης που δεν είναι άλλο από την ακριτική Γαύδο, στέλνοντας από εκεί πολλαπλά μηνύματα και στην γειτονική μας χώρα.

Ο πρωθυπουργός στα μέσα Ιανουαρίου θα ανηφορίσει στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη με βασικούς σταθμούς την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη.

Η δυτική Μακεδονία και η Κοζάνη αλλά και η πρωτεύουσα της Ηπείρου, τα Ιωάννινα θα ακολουθήσουν, ενώ θα επισκεφθεί και την Λάρισα.

Επίσης, μέχρι την Κυριακή των εκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιστρέψει στην Πάτρα δείχνοντας συνέπεια στις δεσμεύσεις του για την παρακολούθηση των μεγάλων έργων αλλά και της τόνωσης της απασχόλησης σε μια περιοχή που έχει χτυπηθεί σκληρά από την ανεργία.

Μάλιστα, σε όποια μεγάλη πόλη βρεθεί ο πρωθυπουργός θα φροντίζει να έρχεται σε άμεση επαφή όχι μόνο με τους πολίτες συνομιλώντας μαζί τους και επικοινωνώντας το κυβερνητικό έργο αλλά θα παραχωρεί και συνεντεύξεις στα ΜΜΕ της περιοχής, τα οποία έχουν μεγάλη διείσδυση στις τοπικές κοινωνίες, καθώς στόχος είναι να παρέχει απαντήσεις για τα προβλήματα που απασχολούν κάθε πολίτη.