Debate μεταξύ όσων διεκδικούν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε την Τρίτη (18/7) ο Νίκος Παππάς ο οποίος είναι υποψήφιος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του. «Η παράταξη απλώνεται από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου ο Νίκος Παππάς επεσήμανε για την Κεντρική Επιτροπή και το διαρκές συνέδριο του κόμματος «έχουμε το διαρκές συνέδριο αλλά πολύ λίγες μέρες να συζητήσουμε. Όπως αντιλαμβάνεστε το κόσμος θα πάει διακοπές. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο να γίνουν τυπικές διαδικασίες, να μπορεί να μαζευτεί εύκολα ο κόσμος, να συζητήσει, να αντιπαραβάλουμε τις απόψεις μας σε ένα πλαίσιο τυπικών κομματικών λειτουργιών τουλάχιστον το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Άρα θα έλεγα ότι θα πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτές τις μέρες, δηλαδή τις αμέσως επόμενες μέρες να γίνει μια τηλεοπτική συνάντηση».

«Προτείνω δύο τηλεοπτικές συναντήσεις με τους άλλους διεκδικητές, μία τον Ιούλιο και μία τον Αύγουστο»

«Μέχρι στιγμής υπάρχει άριστο πολιτικό κλίμα και ήπιοι τόνοι» είπε και συμπλήρωσε: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό διότι περάσαμε όλοι μας ως συλλογική ηγεσία ένα τεστ μετά την αποχώρηση του Αλέξη του Τσίπρα που ήταν ένα πραγματικά αρνητικό γεγονός. Δεν ήταν ένα θετικό σοκ διότι άκουσα και κάτι τέτοιο. Είναι κάτι με το οποίο διαφωνώ βαθιά. Άρα, νομίζω ότι πρέπει αυτές τις μέρες να τις αξιοποιήσουμε. Να κάνουμε δηλαδή μία τηλεοπτική συνάντηση μέχρι το τέλος Ιουλίου».

«Προτείνω δύο τηλεοπτικές συναντήσεις με τους άλλους διεκδικητές, μία τον Ιούλιο και μία τον Αύγουστο» δήλωσε ο πρώην υπουργός προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι «ο δρόμος προς την εξουσία δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα».

«Δεν αξιοποιήσαμε επαρκώς το “δάνειο” που μας έχει δώσει ο λαός το 2019»

Εστιάζοντας στα λάθη που έγιναν και ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη μια βαριά ήττα δήλωσε ότι τα μέλη του κόμματος θα πρέπει να υπερασπιστούν «μία πορεία η οποία ξεκίνησε μία δεκαετία πριν, μας έκανε μεγάλο κόμμα αλλά μετά από το ’19 κοντοσταθήκαμε. Θεωρώ ότι κάναμε λάθη και βάλαμε φρένο σε μία στρατηγική την οποία είχαμε με συνέπεια οικοδομήσει. Δεν αξιοποιήσαμε επαρκώς το ”δάνειο” που μας έχει δώσει ο λαός το 2019 με την ψήφο του μας είχε φέρει στο 32% και θα πρέπει να πρέπει να κάνουμε έναν τεράστιο αγώνα για να επαναφέρουμε αυτό που και οι εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου και οι δημοσιογράφοι όταν συζητάμε το χαρακτηρίζουμε ως μετριοπαθείς ψηφοφόρους, κεντρώοι, κεντροαριστεροί που ήταν κομμάτι όλου του εκλογικού σώματος».

Ενόψει της εκλογής του νέου προέδρου ο Νίκος Παππάς δήλωσε «το μέγιστο που μπορούμε να πετύχουμε είναι η ενότητα με το εκλογικό σώμα. Αυτή την ενότητα πρέπει να αποκαταστήσουμε και να την αποκαταστήσουμε με όλο τον πλουραλισμό των απόψεων που πρέπει να εκφράσουμε. Η διακήρυξη μας νομίζω είναι πάρα πολύ σαφής. Δεν είναι καθόλου θολή. Θέλουμε να εκφράσουμε τον κόσμο από την Αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο Και αυτό όχι με όρους απεύθυνσης. Πολίτες του προοδευτικού κέντρου που είναι με το ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως από το 2012, δεν είναι απλώς πελάτες του κόμματος που έρχονται και δίνουν την ψήφο τους. Είναι οργανικό στοιχείο της ταυτότητάς μας».