Κόντρα ξέσπασε στα social media μεταξύ του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Κώστα Παπαχλιμίντζου και του Κυριάκου Βελόπουλου, με αφορμή την εικόνα με τη «Παναγία γκέισα» στα σχολικά βιβλία που παρουσίασε στο ντιμπέιτ ο δεύτερος.

Ο δημοσιογράφος με σειρά αναρτήσεων που έκανε στο Twitter ανέφερε πως πράγματι υπάρχουν στο βιβλίο της Γ’ Δημοτικού οι εικόνες που παρουσίασε ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης, όχι όμως με τον τρόπο που ανέφερε.

Συγκεκριμένα, εμφανίζονται στο κεφάλαιο που αναφέρεται τον τρόπο με τον οποίο λατρεύεται η Παναγία σε όλο τον κόσμο και σε διάφορες μορφές που εμφανίζεται τοπικά. Έτσι, παραδείγματος χάριν, η εικόνα με τη «Παναγία γκέισα», δείχνει απλώς τη Θεοτόκο ως απεικόνιση στην ιαπωνική καλλιτεχνική μορφή και δεν την αναπαριστά ως γκέισα.

«Μου κίνησε την περιέργεια τι ήταν αυτές οι εικόνες της Παναγίας που ανέφερε χθες στο debate ο Κυριάκος Βελόπουλος ότι περιλαμβάνονται στο βιβλίο θρησκευτικών της τρίτης δημοτικού, λέγοντας πως είναι “πρόστυχο” και “χριστιανοφοβία”. Αναζήτησα λοιπόν το βιβλίο. Έχουμε και λέμε:», έγραψε ο δημοσιογράφος.

Στη συνέχεια, ξεκίνησε να παραθέτει τα επιχείρηματά του, για να λάβει την εξής απάντηση από τον κ.Βελόπουλο: «Αγαπητέ κύριε Παπαχλιμίτζο (εργαζόμενος στο γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ακόμα;), με όλο τον σεβασμό, γιατί δεν ψάξατε το θέμα και το θέμα των παιδεραστών; Να σας βοηθήσω να το ψάξετε; Καλή συνέχεια και δεν ζητώ συγγνώμη… επειδή πίκρανα το κόμμα σας».

Τότε, ο Κώστας Παπαχλιμίτζος απάντησε το εξής:« Κύριε πρόεδρε, ειλικρινά δεν περίμενα ειδικά εσείς που είστε πάντα ανοιχτός σε κριτική και στον διάλογο να ενοχληθείτε έτσι από ένα απλό ψάξιμο σε όσα είπατε χθες. Με χαρά να τη συνεχίσουμε τη συζήτηση για τα σχολικά βιβλία, έχει πάντα ενδιαφέρον και μας αφορά».