Το Spiegel σε νέο δημοσίευμα του αναφέρεται στο διαβόητο QatarGate, δηλαδή την προσπάθεια διαφθοράς του Ευρωκοινοβουλίου από το Κατάρ και σημειώνει ότι ο Μαρόκο ενδέχεται να διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στις προσπάθειες «εξαγοράς» των Φραντσέσκο Τζιόρτζι, συζύγου της Εύας Καϊλή και του Αντόνιο Παντσέρι.

Το άρθρο με τίτλο «Marokkogate» που δημοσιεύτηκε στο spiegel.de αναφέρει πως το κράτος της Βορείου Αφρικής ενδεχομένως να έχει περισσότερη ανάμειξη από το Κατάρ στη συγκεκριμένη υπόθεση. Μάλιστα, επικαλείται απόρρητα έγγραφα τα οποία φέρεται να δείχνουν το Μαρόκο ως τον κύριο ενορχηστρωτή της διαφθοράς, παρόλο που οι μέχρι πρότινος πληροφορίες ανέφεραν ως «κύριο ένοχο» την Ντόχα.

«Είναι γνωστό ότι το Κατάρ παίζει σημαντικό ρόλο στο σκάνδαλο δωροδοκίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», αναφέρει το δημοσίευμα και προσθέτει πως οι ξένες μυστικές υπηρεσίες του Μαρόκου «DGED» (θεωρούνται το κέντρο κατασκοπείας και αντικατασκοπείας στη βορειοδυτική Αφρική) είχαν προσλάβει το 2019 τρεις Ιταλούς: Τον πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, τον ευρωβουλευτή Αντρέα Κοζολίνο και τον βοηθό του Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Αριστερά προς δεξιά: Ο Μαροκινός πρέσβης στην Πολωνία Αμπντελραχίμ Ατμούν, ο σύζυγος της Εύας Καϊλή Φραντσέσκο Τζιόρτζι και ο Αντόνιο Παντσέρι

Το γερμανικό δημοσίευμα τονίζει πως οι «DGED» έδιναν υπέρογκα ποσά στους συνεργάτες τους για να ασκούν επιρροή στην ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου προς όφελος του Κατάρ.

Μάλιστα, ο Μαροκινός πρέσβης στην Πολωνία Αμπντελραχίμ Ατμούν φέρεται να ήταν ο επικεφαλής και να συντόνιζε τις κινήσεις.

Παρόλα αυτά, μέχρι στιγμής, στο «στόχαστρο» των αρχών βρίσκεται κυρίως το Κατάρ -παρόλο που κατηγορείται και το Μαρόκο- ενώ δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Ντόχα ξεκίνησε να δημιουργεί δίκτυα προς όφελος της στην Ευρώπη, από τη στιγμή που εξαγοράστηκε η Παρί Σεν Ζερμέν.