Στο Βέλγιο, δίπλα στην πελάτισσα του βρέθηκε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος της Εύας Καϊλή η οποία εμπλέκεται στο σκάνδαλο Qatargate. Ο δικηγόρος συνομίλησε με την ευρωβουλευτή και η συνάντησή τους, στις φυλακές του Βελγίου διήρκησε τέσσερις ώρες.

Λίγο μετά τις 18:00 (ώρα Ελλάδος), ο κ. Δημητρακόπουλος εξήλθε από τις φυλακές Βελγίου όπου έκανε δηλώσεις σχετικά με την Εύα Καϊλή ενόψει της κρίσιμης αυριανής κατάθεσής της η οποία θα κρίνει αν θα συνεχίσει να είναι προφυλακισμένη ή αν θα αφεθεί ελεύθερη.

«Χάθηκε ο χρόνος» ήταν το πρώτο σχόλιο του Μιχάλη Δημητρακόπουλο αναφορικά με τη διάρκεια της συνάντησης με την Εύα Καϊλή και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Σίγουρα είναι μια μέρα όπου κρίνεται η προσωπική της ελευθερία. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο αγαθό μετά την υγεία. Είναι πολύ προβληματισμένη. Αισθάνεται προδομένη από τον σύντροφό της. Τον εμπιστεύτηκε και τη διέψευσε. Αυτή την στιγμή, είμαι υποχρεωμένος να μην κάνω καμία δήλωση σε ότι αφορά στην ουσία της υπόθεσης. Αύριο δεν θα κριθεί αν είναι αθώα ή ένοχη, αλλά αν θα αφεθεί ελεύθερη ή αν θα κρατηθεί εδώ στις φυλακές. Ο κ. Ριζόπουλος μου είπε ότι καμία πρόβλεψη δεν είναι ασφαλής. Νομικά επιχειρήματα έχουμε πολύ ισχυρά».