Σε ένα παραλήρημα χωρίς όριο επιδίδονται τις τελευταίες ώρες οι Γκρίζοι Λύκοι, ΜΜΕ στην Τουρκία και ο κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Μάλιστα, ο προκλητικός χάρτης που την Κρήτη καθώς και νησιά του Αιγαίου υπό τουρκική κυριαρχία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος κάλεσε τον Ερντογάν να πάρει θέση απέναντι στις «γελοιότητες».

«Ρίξτε μια καλή ματιά σε αυτόν τον χάρτη. Κρήτη, Ρόδος, Λέσβος, Χίος, Σάμος όλα στην Τουρκία, παραλήρημα των εξτρεμιστών ή επίσημη πολιτική της Τουρκίας; Άλλη μια πρόκληση ή αληθινός στόχος;», έγραψε ο πρωθυπουργός και κάλεσε τον Ερντογάν να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με «τις τελευταίες γελοιότητες του μικρότερου εταίρου του στο συνασπισμό».

Ο τούρκος πρόεδρος δεν έχει κάνει ακόμη κάποιος σχόλιο μετά το μήνυμα Μητσοτάκη.

Σημειώνεται πως οι ακροδεξιοί εθνικιστές στην Τουρκία, οι Γκρίζοι Λύκοι, δημοσίευσαν τον χάρτη – πρόκληση του Μπαχτσελί που έδειχνε τουρκικό το μισό Αιγαίο και την Κρήτη, και έστειλαν μηνύματα στα… ελληνικά μέσω Twitter.

«Είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε στον Αρχηγό μας Devlet Bahçeli τον χάρτη μας», έγραψαν αρχικά. Συνέχισαν λέγοντας πως «το νησί της Κρήτης, το οποίο καταλήφθηκε με τα τετελεσμένα απο την Ελλάδα πριν από τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο και κρατήθηκε αιχμάλωτο εντός των συνόρων του ελληνικού κράτους παρά την παράδοση άλλων βαλκανικών κρατών, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της τουρκικής πατρίδας και της Γαλάζιας Πατρίδας».

Σε άλλο tweet, πάντα στα ελληνικά, σημείωναν: «Όπως είπε ο αρχηγός μας Bahçeli: Για άλλη μια φορά φωνάζουμε σε όλο τον κόσμο ότι το τουρκικό έθνος έχει τη δύναμη να υπενθυμίσει στο ελληνικό κράτος πώς να καταστρέψει την Αθήνα και πόσο δροσερά και βαθιά είναι τα νερά του Αιγαίου».

Πρόκληση και από τουρκικό σάιτ: «Τα 3/4 της Κρήτης μας ανήκουν, παράνομη η παρουσία Ελλάδας και ΗΠΑ στο νησί»

Την ίδια ώρα, με μία ανιστόρητη και προκλητική προπαγάνδα, το τουρκικό TR Haber παρουσιάζει τα 3/4 της Κρήτης ως… τουρκικά και λέει ότι η παρουσία της Ελλάδας και των ΗΠΑ στο νησί είναι παράνομες. Μάλιστα το τουρκικό site παρουσιάζει και σχετικό χάρτη, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον προκλητικό χάρτη του Μπαχτσελί που παρουσίαζε τουρκικό το μισό Αιγαίο, αλλά και την Κρήτη.

«Τα 3/4 της Κρήτης ανήκουν στην Τουρκία! Η παρουσία των ΗΠΑ και της Ελλάδας εκεί είναι παράνομη», είναι ο τίτλος του προκλητικού άρθρου.

«Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, που είχε ως αποτέλεσμα την ήττα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, πολλά νησιά που ανήκαν στους Τούρκους στο Αιγαίο έμειναν με αβέβαιο νομικό καθεστώς. Το σημαντικότερο από αυτά τα νησιά, που δωρίστηκαν στους Έλληνες από τις κυρίαρχες δυνάμεις της περιόδου χωρίς την έγκριση της Τουρκίας, είναι αναμφίβολα η Κρήτη, με τη θέση της να θυμίζει αεροπλανοφόρο στη μέση της Μεσογείου», αναφέρει αρχικά το προκλητικό κείμενο του TR Haber και συνεχίζει

«Η Κρήτη, ένα από τα νησιά του οποίου το νομικό καθεστώς παρέμεινε στο κενό για έναν αιώνα μετά τον πόλεμο, δεν ανήκε ποτέ στα χαρτιά στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει επίσημη συμφωνία ότι η Αθήνα κατέχει όλο αυτό το νησί».

Μάλιστα παρουσιάζονται και δηλώσεις του πρώην Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Ümit Yalım, ο οποίος δήλωσε ότι τα 3/4 της Κρήτης ανήκουν στην Τουρκία, όπως κια τα γύρω νησιά τα οποία θα πρέπει να εκκενωθούν άμεσα.

«Οι στρατιώτες μας θα χορέψουν συρτάκι τους Έλληνες φαντάρους στα νησιά»

Παράλληλα, τούρκος αναλυτής εκτόξευσε απειλές εναντίον της Ελλάδας στην τηλεόραση της Τουρκίας, καθώς υποστήριξε ότι οι στρατιώτες της Άγκυρας όχι μόνο μπορούν να καταλάβουν εύκολα την Ελλάδα, αλλά και πως «θα χορέψουν συρτάκι» τους Έλληνες φαντάρους.

Ο Τζοσκούν Μπασμπούγ που ειδικεύεται σε θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας μίλησε στο CNN Turk και δήλωσε ότι «οι ΗΠΑ εκείνα τα όπλα που κατέβασαν στην Ελλάδα, θα υποχρεωθούν μαζί με τις εγκαταστάσεις να μας τα αφήσουν εκεί ως πολεμική λεία».

«Τι είναι οι στρατιώτες της Ελλάδας; Ο Θεός να φυλάει αλλά και στο πιο άσχημο σενάριοΟι Τούρκοι στρατιώτες θα τους χορέψουν συρτάκι στα νησιά τους», πρόσθεσε στη συνέχεια χαρακτηριστικά.

Επίσης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «στην εξίσωση Ελλάδας και Τουρκίας στην οποία τον Μητσοτάκη τον ονομάζω νέο Ζελένσκι, άραγε μπορεί να τον χρησιμοποιήσουν εδώ ; Θα πέσει στην ίδια παγίδα;

«Θα είναι επωφελές ο ελληνικός λαός να υπενθυμίσει στον Μητσοτάκη το εξής: Πως η Ουκρανία αυτή την στιγμή παλεύει για την ζωή της. Για αυτό ο Τσίπρας τόνισε πως “Θα μείνουμε οι δυο μας στην μοίρα μας και θα έχουμε πρόβλημα”», είπε κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του.