Για τις πληροφορίες που υπάρχουν τα τελευταία 24ωρα περί συγκέντρωσης προσφύγων/μεταναστών στα τουρκικά παράλια το τελευταίο διάστημα και αν ανησυχεί για επανάληψη του Μαρτίου του 2020 στον Έβρο, ρωτήθηκε από το Newsbeast ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Πάντοτε είμαστε σε εγρήγορση και τα αντανακλαστικά μας είναι ενεργοποιημένα για να συνεχίσουμε να υπηρετούμε την πολιτική που εφαρμόζουμε στο μεταναστευτικό, φυλάσσοντας τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης με τον τρόπο που το κάνουμε το τελευταίο διάστημα για να μην ξαναζήσουμε σκηνές σαν αυτές που είχαμε ζήσει στο παρελθόν», τόνισε. Και πρόσθεσε: «Είναι μια διαδικασία που η χώρα μας εφαρμόζει με συνέπεια και θα συνεχίσει να εφαρμόζει». 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε από το Newsbeast και για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού με τρία μέτωπα να είναι ανοικτά.

«Βρισκόμαστε στην ένταση της προσπάθειας για να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις, τα προβλήματα και τα μέτωπα που έχει η ελληνική κοινωνία και είμαστε εδώ για να προασπιζόμαστε και να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα και τα δίκαια της χώρας», είπε ο κ. Οικονόμου. Και κατέληξε: «Αυτή είναι η δουλειά της κυβέρνησης και οι προτεραιότητές της και εκεί είναι εστιασμένο το ενδιαφέρον μας».