Τους σκληρούς χαρακτηρισμούς από τον βουλευτή και πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Σπίρτζη σε κομματική εκδήλωση, κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για την στάση της χώρας μας στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, κλήθηκε να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Χρήστος Σπίρτζης είπε μεταξύ άλλων: «Για να καταλάβουμε όλοι πόσο επιφανειακή και πόσο ανθελληνική και δεν είναι βαριά η κουβέντα είναι η λειτουργία μιας κυβέρνησης η οποία βασίζεται σε δογματισμούς ή στην αρχή του ενός ανδρός».

«Το να είσαι με την δημοκρατία και την ελευθερία δεν είναι ούτε ανθελληνικό, δεν μπορεί να θεωρηθεί ανθελληνικό, όταν ο ελληνισμός διαχρονικά πορεύθηκε με αυτές τις αρχές με αυτή την ηθική και τις αξίες. Όταν όρθωσε το ανάστημα, όταν εχθροί με μεγαλύτερες δυνάμεις προσπάθησαν κατά καιρούς να μας αφανίσουν», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και κατέληξε: «Όταν στέκεσαι στην σωστή πλευρά της ιστορίας, όταν είσαι με το δίκαιο κάνεις το σωστό και πρέπει να έχεις την παρρησία να το λες καθαρά, ειλικρινά, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, χωρίς μισόλογα. Όταν δολοφονούνται άμαχοι και παιδιά όταν καταστρέφονται χώρες, όταν παραβιάζονται σύνορα δεν μπορείς να ψάχνεις τρόπους, αφορμές ή τεχνάσματα για να μην μιλάς καθαρά».