Οριστικοποιήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο χρόνος όσο και ο τόπος πλέον διεξαγωγής του πολυσυζητημένου 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που έχει αναβληθεί πολλάκις τα δυόμιση τελευταία χρόνια (από τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών του Ιουλίου 2019 και ένθεν) εξαιτίας των αλλεπάλληλων κυμάτων πανδημίας, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιθυμούσε το ανώτατο όργανο να συγκληθεί δια ζώσης.

Έτσι, η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου καταλήγει στο γεγονός ότι το συνέδριο θα διεξαχθεί το τετραήμερο από Πέμπτη 14 Απριλίου έως και Κυριακή 17 Απριλίου, δηλαδή αμέσως πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς φέτος το Πάσχα πέφτει στις 24 Απριλίου, ενώ οι εγγραφές νέων μελών θα συνεχίζονται έως και τις 14 Μαρτίου.

Ως προς το χώρο διεξαγωγής, επελέγη το κλειστό γήπεδο του Τae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο. Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος του κόμματος και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής θα εκλεγούν για πρώτη φορά από τη βάση, δηλαδή από τα εγγεγραμμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σύμφωνα με τις τελευταίες αλλαγές που έγιναν στο καταστατικό.