Στην εξειδίκευση των μέτρων στήριξης σε υγειονομικούς, χαμηλοσυνταξιούχους και ΑΜΕΑ αναμένεται να προχωρήσουν οι αρμόδιοι υπουργοί, όπως επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Αναφερόμενος στην τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε ότι επί της ουσίας δεν στόχευε στη ΝΔ αλλά στο ΚΙΝΑΛ, καθώς επιχειρεί να εδραιώσει τη θέση του ως δεύτερο κόμμα με υψηλά ποσοστά.

Σχολιάζοντας τη φράση του Αλέξη Τσίπρα «στον επόμενο τόνο…» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για μπορεί ο κος Τσίπρας να μιλήσει ξεκάθαρα.

Στο πηγαδάκι με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε και για τα νέα μέτρα στους ανεμβολίαστους και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει ένα συγκεκριμένο στόχο: να μην ξανακλείσουν η οικονομία και η κοινωνία. Σχολίασε δε ότι οι νέοι περιορισμοί λειτουργούν ως έμμεση πίεση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, δεδομένης της ασφυκτικής πίεσης που δέχεται το ΕΣΥ.