Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει δημοσίευμα του Europolitics, σύμφωνα με το οποίο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ετοίμαζε σχέδιο Grexit για την χώρα μας, το οποίο ακύρωσε την τελευταία στιγμή ο Μάρτιν Σούλτς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται υπαλλήλους και αξιωματικούς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο γενικός γραμματέας Κλάους Βέλε είχε ζητήσει την σύνταξη σχετικής έκθεσης τον Φεβρουάριο, κατά τη συνεδρίαση των γενικών διευθυντών της Επιτροπής.

Ωστόσο, η σύνταξη της εν λόγω έκθεσης διακόπηκε την τελευταία στιγμή έπειτα από παρέμβαση του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο Μάρτιν Σουλτς μόλις πληροφορήθηκε κάτι τέτοιο ζήτησε να σταματήσουν οι διαδικασίες.

Οργισμένη αντίδραση Παπαδημούλη

Με αφορμή το σχετικό δημοσίευμα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, τόνισε ότι πρόκειται για πολύ σοβαρή αποκάλυψη και δείχνει ότι ορισμένοι κύκλοι παίζουν παιχνίδια σε βάρος της χώρας, αλλά και της σταθερότητας της Ευρωζώνης.

Αναλυτικά η δήλωση Παπαδημούλη:

«Με αφορμή σχετικό δημοσίευμα του Europolitics στις 9 Μαρτίου του 2015, που αναφέρεται σε πρωτοβουλία πολιτικής σκοπιμότητας που ανέλαβε ο ΓΓ του Ευρωκοινοβουλίου, Κλάους Βέλλε, εν αγνοία τόσο του Προέδρου όσο και της Διάσκεψης των Προέδρων του ΕΚ , προκειμένου να τροφοδοτήσει το σενάριο Grexit και η οποία ακυρώθηκε μετά από έντονη αντίδραση του προέδρου του ΕΚ, Μάρτιν Σουλτς, ο Αντιπρόεδρος του ΕΚ και ευρωβουλευτής Δ. Παπαδημούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η αποκάλυψη είναι πολύ σοβαρή και δείχνει του παιχνίδια που ορισμένοι κύκλοι επιχειρούν σε βάρος της χώρας, αλλά και της σταθερότητας της Ευρωζώνης.

Η διοίκηση του Ευρωκοινοβουλίου και πρωτίστως ο ΓΓ του, οφείλουν να τηρούν αυστηρή πολιτική ουδετερότητα, μακριά από πολιτικά παιχνίδια, ερήμην των αρμόδιων θεσμών και των προβλεπομένων διαδικασιών.

Ζητώ με επιστολή μου, η οποία θα αποσταλεί αύριο, από τον πρόεδρο κ. Σουλτς, υπεύθυνη πληροφόρηση. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και χρήζει άμεσης και πλήρους διαλεύκανσης».