Για τα σχολεία τα οποία αποκάλεσε «καθρέφτη της κοινωνίας μας» μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης (13/10) η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως τονίζοντας πως «όπου έχουμε χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη τα κρούσματα είναι υψηλοτέρα».

«Σε περιοχές με υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη στον ενήλικο πληθυσμό τα κρούσματα στα σχολεία είναι λιγότερα» διαμήνυσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Επενδύσαμε σε αυξημένα τεστ»

Όπως εξήγησε η υπουργός κλειστά τμήματα υπάρχουν σε επτά σχολεία από τα σχεδόν 14.000.

«Επενδύσαμε σε αυξημένα τεστ… Πάνω από το 90% των θετικών κρουσμάτων στα παιδιά προέρχονται από σελφ τεστ. Έχουμε και ράπιντ τεστ, εργαστηριακά τεστ» συμπλήρωσε.

Κάλεσμα στους πολίτες να εμβολιαστούν

Εμβόλιο

Εστιάζοντας στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού η Νίκη Κεραμέως κάλεσε τους πολίτες «να αξιοποιήσουν το μοναδικό αυτό δώρο της επιστήμης», απευθύνοντας έκκληση να εμβολιαστούν και τα παιδιά».

Τι είπε για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Η αρμόδια υπουργός έκανε ειδική αναφορά στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει θέμα απολύσεων ούτε περικοπής κονδυλίων σε σχολεία. «Σέβομαι το δικαίωμα της απεργίας, αλλά ψηφισμένος νόμος πρέπει να εφαρμόζεται» ξεκαθάρισε η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός παράλληλα μίλησε για αυτοαξιολόγηση και αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου. «Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί θα καταγράψουν την πορεία του εκπαιδευτικού έργου σε κάποιους άξονες πχ εκπαιδευτικές μέθοδοι, ένταξη παιδιών με ειδικές ανάγκες, εξωστρέφεια κλπ. Συνεδριάζουν οι καθηγητές μεταξύ τους, καταγράφουν την εκπαιδευτική πορεία, και τα στοιχεία αυτά συλλέγονται σε επίπεδο περιφερειακής διεύθυνσης χωρίς να απομονώνονται σχολεία» δήλωσε.

«Δεν υπάρχει καμία κύρωση, αλλά τρομακτική παραπληροφόρηση» επεσήμανε. «Έχουμε αξιολόγηση σχολείου σε πρώτο στάδιο, αξιολόγηση εκπαιδευτικού σε δεύτερο. Πάνω από 6.300 σχολεία κατέθεσαν για πρώτη φορά πλήρη αναφορά αξιολόγησης σε σύνολο άνω των 13.000 σχολείων» συμπλήρωσε.

ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣΚΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ

Επίθεση σε φοιτητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου: «Γίνεται αναλυτική έρευνα»

Κλείνοντας η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στην επίθεση κατά φοιτητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο λέγοντας ότι μίλησε με το ΥΠΡΟΠΟ για το περιστατικό, και «έγιναν όλες οι ενέργειες». «Γίνεται αναλυτική έρευνα σχετικά με τα περιστατικά που κατέθεσε ο νεαρός» δήλωσε και για την πανεπιστημιακή αστυνομία σχολίασε «είμαστε στη διαδικασία της κύρωσης των πινάκων στον ΑΣΕΠ και θα ακολουθήσει η εκπαίδευση».