Με εντάσεις ξεκίνησε στην αρμόδια Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση επί της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας που υπέγραψαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο Μανουέλ Μακρόν και αναμένεται να επικυρωθεί από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου την Πέμπτη.

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του κ. Πάνου Σκουρλέτη ο οποίος υποστήριξε πως η Συμφωνία αναδύει «μυρωδιά σκανδάλου».

Όπως είπε ο βουλευτής της πλειοψηφίας, «ο κ. Σκουρλέτης σε τηλεοπτική του συνέντευξη μίλησε για μυρωδιά σκανδάλου στην Ελληνογαλλική Συμφωνία. Ερωτήθηκε μάλιστα αν υπάρχει ζήτημα μαύρου χρήματος ή μίζας και απάντησε «ενδεχομένως και αυτό».

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσει. Η Συμφωνία υπογράφεται από Έλληνα πρωθυπουργό, τους υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας καθώς και από τον Γάλλο πρόεδρο και τους αρμόδιους υπουργούς. Καλούμε τον κ. Τσίπρα είτε να αποδοκιμάσει τον κ. Σκουρλέτη είτε να φέρει αποδείξεις για την καταγγελία έως την Πέμπτη. Σε διαφορετική περίπτωση είναι απλοί συκοφάντες».

Από την πλευρά του πάντως παίρνοντας τον λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Δημήτρης Βίτσας αναρωτήθηκε αν η υπό συζήτηση αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας «είναι προϋπόθεση για να αγοράσουμε τις φρεγάτες τα Rafale ή οτιδήποτε άλλο», ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε μεταξύ άλλων πως τα προβλήματα που έχουμε με την Τουρκία δεν θα λυθούν με μιας επειδή υπογράψαμε τη συμφωνία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.