Τη θερμή υποστήριξή του στην ανοιχτή διαδικασία της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, εξέφρασε κατά τη διάρκεια που είχε με τη αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για θέματα Δημοκρατίας και Δημογραφίας, Dubravka Suica ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συνάντησή τους πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (29/9) στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με την κ. Suica για τα μείζονα θέματα, ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους Ευρωπαίους πολίτες και την ανοιχτή διαδικασία της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης η οποία τους καλεί να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο για το ευρωπαϊκό αύριο. Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη θερμή υποστήριξή του στη Διάσκεψη, τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να δίνεται άμεσο βήμα στους πολίτες και ιδιαίτερα στους νέους, για να καταθέσουν τις σκέψεις και τις προτάσεις τους, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Η Dubravka Suica στο Μέγαρο Μαξίμου

Από την πλευρά της, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη πολύτιμη στήριξή του σε αυτή την πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας και της κοινής δράσης ώστε η Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης να οδηγήσει σε αποτελέσματα αντιπροσωπευτικά για ολόκληρη την ΕΕ.

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης (Conference on the Future of Europe), οι Ευρωπαίοι πολίτες συμμετέχουν μέσω ψηφιακής πλατφόρμας αλλά και παράλληλα με τοπικές δράσεις και συναντήσεις στη μεγάλη αυτή συζήτηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη  Dubravka Suica

Μάλιστα, στην Ελλάδα διοργανώνεται υπό τον συντονισμό του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη σειρά συναντήσεων και εκδηλώσεων με τη συνεργασία των 13 Περιφερειών της χώρας και των Πανεπιστημίων και τη συμμετοχή ινστιτούτων, φορέων και αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι οι πολίτες και ειδικότερα οι νέοι να μοιραστούν τις ιδέες τους για τον καθορισμό των προτεραιοτήτων της ΕΕ.

Στη συνάντηση συμμετείχε από ελληνικής πλευράς η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας, Μαρία Συρεγγέλα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τους νέους να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο για το ευρωπαϊκό αύριο

Εγκαινιάζοντας την καμπάνια της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για τη Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης ο πρωθυπουργός έκανε μία σχετική ανάρτηση στο Twitter.

«Η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης είναι μια πλατφόρμα μέσω της οποίας οι Ευρωπαίοι πολίτες μπορούν να μοιραστούν τις ιδέες τους και να βοηθήσουν στη διαμόρφωση της#FutureOfEurope Ενθαρρύνω όλους, ειδικά τη νέα γενιά, να συμμετάσχουν» έγραψε ο πρωθυπουργός.

Η ανάρτησή του στα αγγλικά:

«The Conference on the Future of Europe is a platform through which European citizens can share their ideas and help shape the #FutureOfEurope. I encourage everyone, especially the younger generation, to participate. @dubravkasuica #ΤοΜέλλονΣουΑνήκει futureu.europa.eu».

Το ευχαριστώ της Dubravka Suica στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Με ανάρτησή της στο Twitter ευχαρίστησε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Δημοκρατίας και Δημογραφίας, Dubravka Suica, τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που εγκαινίασε – μέσω δικής του ανάρτησης η οποία συνοδευόταν και από σχετικό βίντεο – την καμπάνια για τη «Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης».

«Thank you @PrimeministerGR for inaugurating the campaign to support @#CioFoE! Our common aim is to engage citizens from thw mountains to the islands», έγραψε στο Τwitter η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ευχαριστώντας τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη συμμετοχή του στην καμπάνια για την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, σημειώνοντας παράλληλα πως αποτελεί κοινό στόχο η συμμετοχή των πολιτών στη Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης, όπου κι αν βρίσκονται. Είτε στα βουνά, είτε στα νησιά.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.