Εκτός κινδύνου είναι οι Έλληνες που μένουν στο Σουδάν, όπου χθες (21.09) έγινε αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

«Στη συνέχεια της απόπειρας πραξικοπήματος στο Σουδάν, και κατόπιν επικοινωνίας της αρμόδιας Πρεσβείας μας στο Κάιρο με τον επίτιμο Πρόξενο στο Χαρτούμ, επισημαίνεται ότι οι εκεί διαμένοντες Έλληνες πολίτες είναι όλοι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους» αναφέρει η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Μοχάμεντ Αλ Φάκι Σουλεϊμάν οι ύποπτοι πίσω από την απόπειρα θα ανακριθούν σύντομα. «Όλα είναι υπό έλεγχο και η επανάσταση έχει νικήσει»» ανέφερε στο λογαριασμό του στο Facebook.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι οι ένοπλες δυνάμεις με άρματα μάχης προσπάθησαν να κλείσουν μία γέφυρα πάνω από τον Νείλο που συνδέει το Χαρτούμ με το Ομντουρμάν. Μετά την ανατροπή του προέδρου του Σουδάν Ομάρ Αλ Μπασίρ τον Απρίλιο του 2019 η διακυβέρνηση του Σουδάν γίνεται βάσει μιας συμφωνίας καταμερισμού εξουσιών ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις και τους πολίτες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.