Βαθιά πεπεισμένος ότι όσοι υγειονομικοί έχουν μείνει ανεμβολίαστοι, θα σπεύσουν μέχρι το τέλος Αυγούστου να εμβολιαστούν, δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Αν δεν συμβεί αυτό, η πολιτεία θα πάρει τα μέτρα που έχει ανακοινώσει, επισήμανε ο ίδιος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Ειδικότερα για όσους αρνούνται τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, στον τομέα της υγείας, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι «αν δεν συμβεί αυτό τότε η οργανωμένη πολιτεία θα πάρει μέτρα, τα οποία ανακοινώθηκαν, και λυπάμαι που θα το πω για αυτούς τους λίγους που θέλουν να δουλεύουν σε δομές υγείας και δεν σέβονται τον ανθρώπινο πόνο και την αξία της ζωής, επιφυλάσσονται άλλα μέτρα».

«Το να φτάσουμε στα άκρα δεν είναι μέτρο που θα βοηθήσει. Η πολιτεία προέβλεψε να μπορούν να προσλαμβάνονται γιατροί και προσωπικό, αλλά εγώ είμαι εδώ για να ενώσω. Eίναι ένας μεγάλος κίνδυνος o κορονοϊός Καλούμε τον κόσμο να εμβολιαστεί. Η εκστρατεία εμβολιασμού δεν κρύβει κάτι από πίσω. Δεν είμαι εδώ για να διχάσω. Οι εμβολιασμοί προστατεύουν και σώζουν ζωές. Δεν υπάρχει debate μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το θέμα του εμβολιασμού», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Τόνισε, δε, ότι η προσπάθεια εμβολιασμού «δεν κρύβει κάτι, είναι η μάχη για να σωθούν όσο περισσότεροι άνθρωποι γίνεται από την πανδημία».

«Τα νοσοκομεία βρίσκονται σε ετοιμότητα»

Ερωτηθείς για το τέταρτο κύμα και την λειτουργία των νοσοκομείων ο υπουργός Yγείας είπε ότι τα νοσοκομεία βρίσκονται σε ετοιμότητα. Υπάρχει, πάντως, μια αργή, μικρή αύξηση στις νοσηλείες λόγω κορονοϊού τις τελευταίες εβδομάδες γεγονός που προβληματίζει, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Κικίλιας.

Για μία ακόμη φορά, εξάλλου, ο υπουργός ανέφερε πως οι νέοι δεν είναι άτρωτοι και ότι δυστυχώς μεταφέρουν τον ιό στους μεγαλύτερους, στους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους.

«Την ελευθερία την στερεί ο ιός, άρα πάμε κόντρα στον ιό και όχι στον εμβολιασμό», σημείωσε επίσης, αναφερόμενος στους νέους, ενώ για μία ακόμη φορά έκανε έκκληση να εμβολιαστούν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής.

Αποκάλυψε, τέλος, ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν κλειστεί πάνω από 600.000 ραντεβού για εμβολιασμό και το ένα τρίτο από αυτά αφορά σε νέους.