Η προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016 με ελεγχόμενο υπουργό τον Νίκο Παππά ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής ζήτησε παράταση ενός μηνός έως τις 7 Ιουλίου.

Όπως ανέφερε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής Στ. Κελέτσης, μετά και την ολοκλήρωση του καταλόγου των μαρτύρων, αποφασίστηκε η κλήση του ελεγχόμενου πρώην υπουργού Ν. Παππά στις 9 Ιουνίου, στις 10:00 πμ. Ωστόσο, όπως σημείωσε ο κ. Κελέτσης, ο κ. Παππάς δεσμεύτηκε να στείλει υπόμνημα με τις θέσεις του, έως την Παρασκευή 4 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κελέτση, εφόσον δεν προκύψει κάτι άλλο, η επιτροπή θα ξανασυνεδριάσει για να συζητήσει το υπόμνημα Παππά, και ακολούθως θα προχωρήσει στη διαδικασία σύνταξης του πορίσματος της. Όπως εκτίμησε ο κ. Κελέτσης, η όλη διαδικασία διερεύνησης της υπόθεσης θα έχει περάσει και από την ολομέλεια της Βουλής μέχρι τις αρχές Ιουλίου.

Προανακριτική – Παππάς: Μέχρι την Παρασκευή θα έχω καταθέσει τις θέσεις μου με υπόμνημα

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς του οποίου ο ρόλος ερευνάται αναφορικά με το εάν έχει ή όχι ποινικές ευθύνες στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών την περίοδο που ήταν υπουργός αναμένεται να έχει καταθέσει τις θέσεις του με υπόμνημα μέχρι την Παρασκευή 4/6.

Με δήλωσή του ο βουλευτής του Β3ʼ Νότιου Τομέα Αθηνών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Έχει γίνει πλέον σαφές ότι αυτή η προανακριτική στήθηκε επειδή η κυβέρνησή μας έβαλε τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, φορολόγησε για πρώτη φορά τους τηλεοπτικούς σταθμούς και εξέθεσε τη διαχρονική και διαπλεκόμενη απραξία των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Όσο για αυτούς που επένδυσαν πολιτικά σε αυτό το φιάσκο; Κοιλοπονούσε το βουνό της διαπλοκής και γέννησε έναν ποντικό, της προανακριτικής. Μέχρι την Παρασκευή θα έχω καταθέσει τις θέσεις μου με υπόμνημα. Η συνέχεια στην Ολομέλεια της Βουλής».

Πηγές ΝΔ: «Στρίβειν διά του υπομνήματος»

Την τακτική του «στρίβειν διά του υπομνήματος» επέλεξε ο κ. Παππάς, «γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να απαντήσει διαψεύδοντας τον ίδιο του τον εαυτό σε όσα γράφει στα sms που αντάλλασσε με τον κ. Καλογρίτσα». Αυτό αναφέρουν πηγές της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, σχολιάζοντας τη δέσμευση του πρώην υπουργού να υποβάλλει, έως την Παρασκευή, υπόμνημα με τις θέσεις του στην προανακριτική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, (ο κ. Παππάς) «το βάζει στα πόδια προκειμένου να αποφύγει να αντιμετωπίσει τα αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν από τις αποκαλύψεις για τις ενέργειές του και μετά το πόρισμα-κόλαφο της Τράπεζας της Ελλάδος, που καταρρίπτει σημείο προς σημείο τους ισχυρισμούς του, περί ελέγχου και έγκρισης από την Ττ Ε της προέλευσης των τριών εκατ. ευρώ με τα οποία ο Χρήστος Καλογρίτσας συμμετείχε στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες».

Σημειώνουν επίσης, ότι «μετά την έκθεση-βόμβα που αποκαλύπτει ότι η μεταβίβαση των 3 εκατ. ευρώ στον Καλογρίτσα από τους ‘Αραβες έγινε βάσει ενός συμφωνητικού για εκτέλεση έργου το οποίο, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, δεν υλοποιήθηκε ποτέ, πολλαπλασιάζοντας τις ενδείξεις περί εικονικότητας της σύμβασης, ο “πρωταγωνιστής” εκείνης της περιόδου, επέλεξε τη φυγή». Τέλος, αναφέρουν ότι «μη αντέχοντας να σταθεί πρόσωπο με πρόσωπο ενώπιον των μελών της προανακριτικής επιτροπής και να απαντήσει στα κρίσιμα ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί για το παρασκήνιο της σύστασης ομίλου χειραγώγησης Μέσων Ενημέρωσης την περίοδο που ήταν πανίσχυρος υπουργός, ο Νίκος Παππάς κρύβεται πίσω από επικοινωνιακά “πυροτεχνήματα” και βαρύγδουπες δηλώσεις. Γυρίζει την πλάτη στην αναζήτηση της αλήθειας και επιλέγει τον μονόλογο μέσω υπομνήματος. Τα στοιχεία όμως που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στις συνεδριάσεις της προανακριτικής επιτροπής και οι επώνυμες καταγγελίες για τις παρακρατικές ενέργειες προκειμένου να στηθεί ένας μηχανισμός προπαγάνδας, απαιτούν σαφείς απαντήσεις. Ο κ. Παππάς ας πάψει να κρύβεται» καταλήγουν οι πηγές της ΚΟ της ΝΔ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.