Δημοσκόπηση για λογαριασμό του σταθμού ΣΚΑΪ πραγματοποίησε η εταιρεία Pulse. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.306 ατόμων από τις 26 έως τις 28 Μαρτίου.

Η νέα αυτή δημοσκόπηση δείχνει τη διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ στις 12 μονάδες διαφορά.

Συγκεκριμένα, το 37% των πολιτών απάντησαν πως θα ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία αν είχαμε εκλογές την ερχόμενη Κυριακή, το 25% ΣΥΡΙΖΑ, το 7% Κίνημα Αλλαγής, το 5,5% ΚΚΕ, το 4,5% Ελληνική Λύση, το 3% ΜεΡΑ 25, το7,5% κάποιο άλλο κόμμα και το 10,5% είναι οι αναποφάσιστοι.

Προβάδισμα 16 μονάδων παίρνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με την δημοσκόπηση σε ότι αφορά την καταλληλόλητα για πρωθυπουργός. Στην ερώτηση «Ποιον από τους δυο επόμενους δυο θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα;» οι πολίτες σε ποσοστό 43% απάντησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 27% τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε ότι αφορά την αξιολόγηση της κυβέρνησης, οι πολίτες δείχνουν διχασμένοι σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης αφού το 47% απάντησε πως την κρίνει θετικά στη διαχείριση της πανδημίας. Το άλλο 47% την κρίνει αρνητικά ενώ το 6% Δεν γνωρίζει/Δεν απαντά.

Οι πολίτες κλήθηκαν να σχολιάσουν και την αξιωματική αντιπολίτευση στο ίδιο θέμα. «Πώς αξιολογείτε μέχρι σήμερα, την στάση και τις προτάσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ στη διαχείριση της επιδημίας του κορονοϊού;» ρωτήθηκαν οι πολίτες και το 30% απάντησε θετικά σε αντίθεση με το 62% που απάντησε αρνητικά.

Πού ρίχνουν οι πολίτες το βάρος για την «έκρηξη» των κρουσμάτων

Δημοσκόπηση για λογαριασμό του σταθμού ΣΚΑΪ πραγματοποίησε η εταιρεία Pulse. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.306 ατόμων από τις 26 έως τις 28 Μαρτίου.

Μεγάλο μέρος και αυτής της δημοσκόπησης αφορούσε την επιδημία του κορονοϊού.

«Γενικά, πόσο σας ανησυχούν οι καινούργιες μεταλλάξεις του κορονοϊού;» ήταν η ερώτηση που δέχθηκαν οι πολίτες και τα ευρήματα δείχνουν ότι κυριαρχεί η ανησυχία.

Σε ποσοστό 59% απάντησαν πως ανησυχούν πολύ ή αρκετά, το 20% απάντησε πως ανησυχεί μέτρια και το 15% λίγο ή ελάχιστα.

Στην εφαρμογή των μέτρων φαίνεται πως ρίχνουν το βάρος οι πολίτες σε ότι αφορά την «έκρηξη» των κρουσμάτων κορονοϊού.

«Ποιο, από τα επόμενα, συνέβαλε περισσότερο στην αύξηση των κρουσμάτων;» ήταν η ερώτηση που δέχθηκαν και σε ποσοστό 42% απάντησαν «χαλαρή τήρηση μέτρων και περιορισμών» και «ανεπαρκής έλεγχος». Το 10% απάντησε τις «νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού», το 20% τις «διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις» και το 6% «οι μετακινήσεις από σπίτι σε σπίτι».

Θετικά «βλέπουν» οι πολίτες το εμβόλιο του κορονοϊού καθώς το 82% απάντησε πως θα το κάνει σε αντίθεση με το 16% που απάντησε αρνητικά.

«Πότε θα κάνετε το εμβόλιο για τον κορονοϊό;» ήταν η επόμενη ερώτηση και σε ποσοστό 62% απάντησαν το συντομότερο δυνατό σε αντίθεση με το 12% που απάντησε «μετά από 2-3 μήνες». Το 16% απάντησε «αρκετά αργότερα» και το 9% «ποτέ».

Τι πρέπει να ανοίξει πρώτο

«Τι είναι καλύτερο να γίνει, όσον αφορά τον γενικό περιορισμό;» ρωτήθηκαν οι πολίτες και το 35% επιθυμεί άμεση χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, το 34% επιθυμεί μικρή παράταση και επανεξέταση των δεδομένων ενώ το 17% ζητά παράταση για όσο χρειαστεί.

«Όταν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα τι είναι καλύτερο να ανοίξει πρώτο;» ήταν η επόμενη ερώτηση και το 42% απάντησε τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, το 30% τα σχολεία και το 14% οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.