Η προσπάθεια να επανέλθουν οι ισορροπίες στο κυβερνητικό σχήμα θα αποτελέσει τη βασική προτεραιότητα του νέου ραντεβού κορυφής που θα έχουν οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναμένεται να ανακατέψουν εκ νέου την τράπουλα ενόψει ΔΕΘ, επιχειρώντας να «μοιράσουν» εν μέρει και τα εκλογικά οφέλη από τις επικείμενες ανακοινώσεις για φοροελαφρύνσεις, κάτι που ούτως ή άλλως επιχειρείται και από τη Χαριλάου Τρικούπη κάθε φορά που ο κυβερνητικός συνασπισμός ανακοινώνει κάποιο μέτρο ανακούφισης των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων.

Επί τάπητος ωστόσο αναμένεται να τεθεί από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς και το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ, καθώς εκτιμούν ότι οι διορθώσεις στις αστοχίες της πρώτης «προσπάθειας» έχουν βλάψει σημαντικά την κυβέρνηση και έχουν ρίξει άπλετο νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ για να ανεβάσει κατακόρυφα τις αντιπολιτευτικές κορώνες. Ο προβληματισμός ωστόσο των δύο κυβερνητικών εταίρων δεν περιορίζεται μονάχα στον αντίκτυπο των αβελτηριών στο  εκλογικό σώμα, αλλά και στα εσωτερικά των κομμάτων τους, καθώς αντιλαμβάνονται ότι οι ισορροπίες στη δεδομένη συγκυρία είναι πολύ λεπτές και πιθανές «παραφωνίες» και τυχόν απώλειες, θα δημιουργήσουν ανυπέρβλητα εμπόδια.

Τρίτο αγκάθι που θα απασχολήσει τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο δεν είναι άλλο από το αντιρατσιστικό, το οποίο ένεκα αντιδράσεων έχει μετατραπεί σε γιοφύρι της Άρτας, αφού για δεύτερη φορά παραπέμφθηκε στις καλένδες. Παρά τις δεσμεύσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν να μπει στο αντιρατσιστικό και η ρύθμιση για τα ομοφυλοφιλικά ζευγάρια ώστε να μπορούν να υπογράφουν Σύμφωνο Συμβίωσης. Το θέμα ήρθε στη Βουλή από τη Χαριλάου Τρικούπη με τροπολογία του βουλευτή Χίου Κώστα Τριαντάφυλλου.