Να συμπεριληφθούν στις ευεργετικές διατάξεις του νομοσχεδίου και οι εκκρεμείς ή και οι νέες διαδικασίες πτώχευσης, οι οποίες αφορούν «αξιώσεις εργαζομένων από αποζημίωση συνέπεια καταγγελίας συμβάσεων εργασίας», προβλέπει τροπολογία του ΚΙΝΑΛ.

Η τροπολογία που υπογράφεται από επτά βουλευτές του κόμματος κατατέθηκε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με επείγουσες δημοσιονομικές και φορολογικές ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορoνοϊού COVID-19.

«Για λόγους ισότητας, ισονομίας, ίσης μεταχείρισης και ασφάλειας δικαίου, η ισχύς της ρύθμισης πρέπει να επεκταθεί και στους εργαζομένους που συμμετέχουν σε διαδικασία πτώχευσης, καθώς οι δικαιούχοι -κατά μείζονα λόγο παραμένουν κατά τεκμήριο σε καθεστώς ανεργίας και οικονομικής δυσπραγίας», επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα, αναγνωρίζουν ότι το σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου είναι σε θετική κατεύθυνση, καθώς όπως σημειώνουν, «καλύπτει περιπτώσεις ειδικής διαχείρισης επιχειρήσεων στις οποίες εκκρεμεί η κατάρτιση του πίνακα κατάταξης των πιστωτών και κατατείνει στην άμεση και ολοσχερή ικανοποίηση των εν λόγω απαιτήσεων, ωστόσο, δεν καλύπτει τη μεγάλη πλειοψηφία των πιστωτών εργαζομένων που αφορούν σε εκκρεμείς πτωχευτικές διαδικασίες».

«Η πραγματική και νομική αυτή κατάσταση δημιουργεί σαφή ανισότητα ανάμεσα στους εργαζομένους. Με την προτεινόμενη προσθήκη επιχειρείται η αποκατάσταση αυτής της αδικαιολόγητης διακριτικής μεταχείρισης, με την επέκταση της ερμηνευτικής διάταξης και στις περιπτώσεις όπου έχει χωρίσει ήδη η σύνταξη πίνακα κατάταξης κατά τις γενικές διατάξεις του Πτωχευτικού Κώδικα», καταλήγουν.

Την τροπολογία υπογράφουν κατά σειρά οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης, Γιώργος Αρβανιτίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Δημήτρης Μπιάγκης, Γιώργος Μουλκιώτης, Μιχάλης Κατρίνης και Βασίλης Κεγκέρογλου.