Τη στήριξη της Πορτογαλίας στην πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την υιοθέτηση ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέφρασε από τη Βουλή, η πρέσβης της εν λόγω χώρας στην Αθήνα, κα. Έλενα Πάλβα

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών υποθέσεων, η πρέσβης επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα από την πρώτη στιγμή υποστήριξε την πρόταση του κ. Μητσοτάκη, καθώς «τόσο η Ελλάδα όσο και η Πορτογαλία έχουν εξάρτηση από τον τουρισμό και είναι σημαντικό να εξασφαλιστεί η δυνατότητα των ανθρώπων να ταξιδεύουν».

Σύμφωνα με την ίδια, «θα μπορούσε να γίνει με ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού ή διαβατήριο, όμως ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει σε τεχνικό επίπεδο θα βρεθεί». Παράλληλα όμως η κ. Πάλβα πήρε θέση και για τα ελληνοτουρκικά διαμηνύοντας πως η χώρα της βρίσκεται απέναντι σε «οιονδήποτε έχει άδικες και άνομες απαιτήσεις ή απειλεί. Επιθυμούμε την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας και θα δούμε μέχρι το Μάρτιο που θα πραγματοποιηθεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πως θα προχωρήσουμε. Ως προεδρία (σ.σ. η Πορτογαλία έχει την προεδρία της Ε.Ε. το τρέχον εξάμηνο) θα υπεραμυνθούμε των συμφερόντων της Ένωσης αλλά και των κρατών της ώστε να διασφαλίσουμε την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα».