Τον Ιούνιο ανοίγει ο κύκλος των απολογιών για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Το μεσημέρι πέρασε το κατώφλι του Αρείου Πάγου ο Ανδρέας Ρωσσώνης, σύζυγος της εξαδέλφης του πρώην υπουργού Μαρίνας Παπακωνσταντίνου.

Ο Ανδρέας Ρωσσώνης ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τον αρεοπαγίτη Ιωσήφ Τσαλαγανίδη, για τον Ιούνιο προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Σύμφωνα με την κατηγορία το όνομα του Ανδρέα Ρωσσώνη είχε σβηστεί μαζί με αυτά της Μαρίας και της Ελένης Παπακωνσταντίνου, από την λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο Γιώργος Παπακωνσταντίνου όσο και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι – μη πολιτικά πρόσωπα- στην υπόθεση θα απολογηθούν μέσα στον Ιούνιο. Ήδη, ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση έχει εξετάσει συμπληρωματικά περιορισμένο αριθμό μαρτύρων, προκειμένου να δώσουν διευκρινίσεις επί συγκεκριμένων θεμάτων, καθώς έκρινε ότι οι καταθέσεις που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία που εστάλη από τη Βουλή είναι αναλυτικές.

Υπενθυμίζεται ότι στην τακτική δικαιοσύνη παραμένει η δικογραφία που αφορά τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη και Γιάννη Διώτη, οι οποίοι θα κληθούν σε απολογία ενώπιον του προέδρου πρωτοδικών Χρήστου Παπακώστα, ο οποίος ερευνά το συγκεκριμένο σκέλος της υπόθεσης.