Προ ημερών μια ομάδα βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που μετείχε στην Προανακριτική Επιτροπή κατά του τέως αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δημήτριου Παπαγγελόπουλου, ετοίμασε μια ερώτηση την οποία προσκόμισε στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος Σταύρο Καλαφάτη ώστε να έχει γνώση του αντικειμένου.

Επί της ουσίας μέσω του κειμένου της ερώτησης ζητούσαν εξηγήσεις από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τις συνθήκες βράβευσης εκ μέρους της ευρωομάδας της Αριστεράς, των δύο προστατευόμενων μαρτύρων της πολυσυζητημένης υπόθεσης Novartis. Ζητούσαν να μάθουν από τα αρμόδια μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου πώς γίνεται η ευρωομάδα της Αριστεράς να ανακάλυψε τα δύο πρόσωπα που κατέθεσαν στην Προανακριτική με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου και της φωνής τους και εάν μετά απ’ αυτό δικαιούνται να τελούν υπό καθεστώς προστασίας από τις αρμόδιες αρχές.

Επί του παρόντος η κατάθεση της ερώτησης δεν προχώρησε μετά και την ρύθμιση του κ. Τσιάρα για την κατάργηση της θέσης του εισαγγελέως Διαφθοράς που τελευταία είχε αναλάβει η κ. Ελένη Τουλουπάκη, αν και όπως δηλώνουν τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής «είναι πολύ πιθανόν να την καταθέσουμε στο εγγύς μέλλον».