Τροπολογία για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στη Βουλή

Αυστηρότερο το πλαίσιο για τα βασικά αδικήματα


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12:47
15/10/2020
Τροπολογία για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στη Βουλή
5
loading

Τροπολογία, με την οποία αποσαφηνίζεται ότι στα «βασικά αδικήματα» του Ν.4557/2028, σχετικά με την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, περιλαμβάνονται όλα τα αδικήματα από τα οποία προκύπτει παράνομο περιουσιακό όφελος και τιμωρούνται τουλάχιστον με ποινή φυλάκισης, κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών.

Η τροπολογία, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον περιορισμό της χρήσης των πλαστικών και ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζαββός.

Ο κ. Ζαββός πήρε τον λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής και είπε ότι με την ερμηνευτική διάταξη που καταθέτει η κυβέρνηση, στόχος είναι να καλυφθεί κάθε αδίκημα για το οποίο προβλέπεται στερητική της ελευθερίας ποινή, υπό την έννοια της φυλάκισης ή της κάθειρξης, χωρίς να καταλείπεται οποιαδήποτε δυνατότητα διαφυγής από το ρυθμιστικό πεδίο της διάταξης.

«Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία θα προκαλούσε ανεπίτρεπτη αξιολογική αντινομία και θα οδηγούσε στο παράδοξο αποτέλεσμα της εφαρμογής της μόνο στα αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα, εξαιρουμένων των βαρύτερων κακουργηματικού χαρακτήρα αξιόποινών πράξεων», ανέφερε ο κ. Ζαββός.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Υ-Περαστικός

  Αν θέλουν να πιάσουν το μαύρο χρήμα τόσες λίστες από Πάναμα πέιπερς, ΛΑΓΚΑΡΝΤ και Μπρόγιαν υπάρχουν. Τόσα νησιά φορολογικοί παράδεισοι όπως τα Κεϋμαν, Το Γιβραλτάρ, η Ελβετία, το Μακάο κ.α. υπάρχουν.
  Γιατί δεν κάνουν ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ κάτι?;
  Κάτι μου λέει πως μάλλον την κατάθεσαν για να βάλουν παραπάνω εμπόδια την δράση των σωματείων για το δίευρο που δίνει ο εργάτης...

 2. avatar Λογοκρισία Ντροπή!

  Οργίασες ξεφτίλα της λογοκρισίας στο σχόλιο : Πού είναι το μαύρο χρήμα.
  Η λέξη μιζαδόροι που έκοψες έχει δημοσιευτεί 100άδες φορές σε σχόλια στο ΝΒ. Όσο για το : χωρίς πόθεν έσχες που έκοψες επίσης έχει επίσης γραφτεί εκατοντάδες φορές στο ΝΒ. Επίσης το : δικές του (offshore) επίσης έχει γραφτεί πλειστάκις στο ΝΒ.
  Εσύ παίρνεις εντολές από τα υπόγεια της Πειραιώς?

 3. avatar Λουκάς Κουφοντινας

  [...]......ΣΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ.....ΚΑΙ ....ΝΟΜΙΖΕΤΕ....ΟΤΙ ΒΡΕΧΕΙ.....ΕΛΕΟΣ.......309 ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΕΥΡΩ ΦΕΣΙΑ η νδουλα.....400 ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΕΥΡΩ ΦΕΣΙΑ το πασοκακι.......ΦΥΛΑΚΗ....ΧΘΕΣ.....

 4. avatar Πού είναι το μαύρο χρήμα

  Οι [...] των κλεφτοκομμάτων που χρεοκόπησαν την Ελλάδα γιατί μένουν στο απυρόβλητο;
  Ο Κούλης που αγόρασε το ανάκτορο του Βολταίρου στο Παρίσι [...] γιατί δεν καλείται από τον έφορο για εξηγήσεις; Πώς και γιατί έχει [...] offshore στα Paradise Islands;

 5. avatar SER 30

  ΡΕ ΣΥ ΚΥΡ ΖΑΒΒΕ . ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΛΟΓΩ ΣΟΥΠΕΡ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΒΕΡΩΝ ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ Η ΕΝΤΕΛΩΣ ΝΕΩΝ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΟΥΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΝΑΝ ΤΟΥ ΒΑΡΒΑΡΟΥ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΡΟΠΟ ΕΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΦΤΙΑΞΑΤΕ ΝΟΜΟ ΣΩΣΤΟ ΩΡΑΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΧΩΡΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΕΣ ΣΤΑΘΕΡΟ ΜΟΝΙΜΟ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ? . ΒΟΛΕΥΕΤΕ ΤΑΚΤΟΠΟΙΕΙΤΕ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΕ ΟΠΩΣ ΟΠΟΤΕ ΟΣΑ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΣ ΚΡΑΖΟΥΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΑΛΛΑΓΙΤΣΕΣ ΓΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑΤΑΚΙΑ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΣΤΕ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΣΤΕ . ΑΕΙ ΠΑΡΑ ΠΕΡΑ . ΔΗΛΑΔΙΣ ΕΙΧΑΤΕ ΝΟΜΟΥΣ ΕΝ ΕΤΗ 2 0 2 0 ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΚΑΤΑΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΤΡΥΠΙΟ ΘΕΕ ΜΟΥ ΣΧΩΡΑ ΜΕ .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει