Ο 37χρονος πρώην πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ) Σάκης Ιωαννίδης μπορεί να μην κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής στις εθνικές εκλογές του περσινού Ιουλίου στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, ωστόσο η κυβέρνηση είναι έτοιμη όπως μαθαίνουμε να εκμεταλλευτεί τις οικονομικές του γνώσεις και να τον χρίσει εκπρόσωπο της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ).

Πρόκειται για ένα συμβουλευτικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο απαρτίζεται από εκπροσώπους οργανώσεων εργοδοτών και εργαζομένων καθώς και άλλων ομάδων συμφερόντων που γνωμοδοτεί πάνω σε θέματα της Ε.Ε. για την Κομισιόν, το Συμβούλιο της Ε.Ε. και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, λειτουργώντας ως γέφυρα ανάμεσα στα όργανα λήψης αποφάσεων της Ε.Ε. και τους πολίτες της.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Ιωαννίδης είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου και μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Μέχρι σήμερα διατηρεί το δικό του ασφαλιστικό γραφείο και στο παρελθόν έχει εργαστεί στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» ως πολιτικός αναλυτής, ενώ από το 2016 είναι μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων και της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.