Γεροβασίλη: Η ΝΔ έκανε τα πάντα για μη λάμψει η αλήθεια στο σκάνδαλο Novartis

«Το αμερικανικό κράτος προστατεύει τους προστατευόμενους μάρτυρες»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20:34
30/06/2020
Γεροβασίλη: Η ΝΔ έκανε τα πάντα για μη λάμψει η αλήθεια στο σκάνδαλο Novartis
28
loading

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, αναφέρθηκε στην υπόθεση Novartis κατηγορώντας τη ΝΔ ότι έκανε τα πάντα για να μην λάμψει η αλήθεια.

Με το θέμα της αποπομπής Παππά από το ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε η συζήτηση στο πάνελ  της εκπομπής «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ  με την Όλγα Γεροβασίλη να ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα: «Για να το κλείσουμε αυτό. Έχει ήδη δώσει επαρκείς εξηγήσεις. Επιπροσθέτως άκουσα πολύ προσεκτικά τον διάλογο. Και νομίζω ότι όποιος το έχει κάνει διαπιστώνει ότι τα όσα του καταλογίζονται ότι είπε, στη δημόσια συζήτηση, δεν τα έχει πει».

Στη συνέχεια τόνισε: «Αφήνοντας στην άκρη τη συζήτηση περί μαγαζιών θέλω να ξεκινήσω από τα λεγόμενα της συνομιλήτριάς μου, ότι δηλαδή επί των ημερών μας δεν έγινε τίποτα για τη Novartis, δεν διεκδικήθηκαν χρήματα. Ξέρει καλά η κ. Ράπτη, διότι είναι και έμπειρη και γνώστρια, ότι είναι μια υπόθεση που διερευνάται ακόμα από τη δικαιοσύνη, άρα δεν θα είχε τύχη οποιαδήποτε προσφυγή εκ μέρους μας τη στιγμή που είναι υπό διερεύνηση το σκάνδαλο στην Ελλάδα.

Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί και για το ποιους μάρτυρες εξέτασε και αν συμπεριλαμβάνονταν γιατροί. Γνωρίζουμε βεβαίως για τον σύζυγο της κ. Ράικου. Το πόρισμα που διαβάσαμε, ο συμβιβασμός μεταξύ του αμερικανικού δημοσίου και της Novartis λέει επακριβώς τα εξής: ότι έδρασε η εταιρεία με παράνομο τρόπο σε ξένες χώρες και στην Ελλάδα στην προσπάθειά της να επηρεάσει αξιωματούχους Έλληνες, οι οποίοι στη συνέχεια θα επηρέαζαν τις αποφάσεις της κυβερνήσεως.

Οι κυβερνήσεις δεν είναι ούτε οι γιατροί ούτε ο θυρωρός του υπουργείου και σίγουρα δεν είναι αξιωματούχοι οι οποίοι μάλιστα μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης, με την έννοια ότι η τιμολόγηση, η πολιτική φαρμάκου υπογράφεται από υπουργούς. Δεν υπογράφεται ούτε από γιατρούς, ούτε από τον κλητήρα του υπουργείου. Για τούτο καταδίκασε τη Novartis για αθέμιτες πρακτικές το αμερικανικό δημόσιο, το οποίο βεβαίως, δεν έχει καμία εξουσία να δικάσει το ποιοι Έλληνες συμμετείχαν σε αυτό. Αυτό είναι δουλειά της ελληνικής δικαιοσύνης»

«Το αμερικανικό κράτος προστατεύει τους προστατευόμενους μάρτυρες»

Η κ. Γεροβασίλης τόνισε στη συνέχεια: «Η ΝΔ, λοιπόν, η οποία υποκριτικά στέκεται σήμερα και που έκανε τα πάντα για να καθυστερήσει αυτή την έρευνα, με μηνύσεις σε εισαγγελείς, με κωλυσιεργίες. Σας θυμίζω την ιστορία με τους προστατευόμενους μάρτυρες, στους οποίους -ντροπή για τη χώρα μας σήμερα- αλλά προτίθεται να τους προστατέψει το αμερικανικό κράτος. Ντροπή. Αυτό λέει μέσα το κείμενο, αν το διαβάσατε, διότι στην Ελλάδα απειλούνται και κινδυνεύουν».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Αυτά τα έκανε όλα η ΝΔ για να μη λάμψει η αλήθεια, σε ό,τι πάει να βγει. Δηλαδή οι δύο αξιόπιστοι μάρτυρες που υποτίθεται ήταν η κ. Ράικου και εν προκειμένω ο κ. Μιωνή που ξαφνικά έγινε αξιόπιστος, ενώ όταν ο ίδιος κατήγγειλε ότι ο κ. Βορίδης είναι αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης δεν ήταν! Είναι τελικά αξιόπιστος ο κ. Μιωνή όταν μιλά σήμερα, και αναξιόπιστος όταν μιλούσε τότε; Σημειωτέον δε ότι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθέτησε την άποψη που εξέφραζε για τον κ. Βορίδη».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για συνομιλίες με Μιωνή η Όλγα Γεροβασίλη υπενθύμισε ότι όλοι γνωρίζουν και το γιατί έγινε η συνομιλία και το ότι προέκυψε με παρότρυνση του ισραηλινού κράτους.

«Όπως ξέρουμε ότι με τον ίδιο τρόπο έγιναν οι συνομιλίες με τον κ. Σαμαρά»,  συμπλήρωσε και αναρωτήθηκε: «Πώς γίνεται αξιόπιστος λοιπόν για τον κ. Παππά και όχι για τον κ. Σαμαρά;»

«Δια του Μεγάλου Περιπάτου έκλεισε το κέντρο»

Η Όλγα Γεροβασίλη μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον Μεγάλο Περίπατο και στις διαδηλώσεις: «Υπάρχει ήδη το νομικό πλαίσιο που εφαρμόζεται στις διαδηλώσεις. Η αναγγελία στην αστυνομία, η επιτήρηση κ.λπ. Το Σ/Ν που προτείνεται είναι ύποπτα περιττό και κυρίως προσχηματικό για την μετακίνηση των πολιτών και την κυκλοφορία. Την κυκλοφορία την φρόντισε ήδη ο Μεγάλος Περίπατος.

Ο νόμος είναι οριζόντιος και δεν αναφέρεται σε μεγέθη πορείας.  Και έρχεται σήμερα από τον φόβο της ΝΔ μπροστά στην έκρηξη του φθινοπώρου ενόψει του κραχ του οποίου αναμένεται. Αυτό, η οικονομία δηλαδή βασανίζει τους πολίτες όχι οι διαμαρτυρίες των συμπολιτών τους, κατέληξε η Όλγα Γεροβασίλη».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

28
σχόλια
 1. avatar Ηλίας Κ.

  Έπιχορηγήσεις «για πάσα νόσο» από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Και Μητρόπολη στο payroll.
  Eπιχορηγήσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ στη Μητρόπολη Καισιαριανής Βύρωνα και Υμητού. Μάλιστα, φέρεται ότι υπάρχουν αποφάσεις επιχορηγήσεων διαφόρων φορέων με αλλοπρόσαλα παραστατικά ενώ για άλλες επιχορηγήσεις δεν υπάρχουν καν αποφάσεις του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ.

  Ανάμεσα στα στοιχεία που βρέθηκαν υπάρχουν επιχορήγηση 20.000 ευρώ για την έκδοση φυλλαδίων που δεν διανεμήθηκαν ποτέ, αποφάσεις με ελλειπή παραστατικά που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν το ποσό, άλλες με δαπάνες προγενέστερες της απόφασης αλλά και κάποιες χωρίς καθόλου παραστατικά.

  Ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις επιχορήγησης ύψους 70.000 ευρώ, για την οποία προσκομίζονται παραστατικά άσχετα με το σκοπό αλλά και δαπάνη 150.000 ευρώ για τη δημιουργία κοινωνικού ιατρείου για την οποία προσκομίζονται παραστατικά που είχαν εκδοθεί νωρίτερα όσο και χωρίς συνάφεια με το αντικείμενο της επιχορήγησης.

  H off shore του Υπουργείου Υγείας
  Πρόσφατα αποκαλύφθηκε από το πόρισμα άλλου ελέγχου o ιδιοκτήτης ενός από τα ανύπαρκτα site, που είχαν χρησιμοποιηθεί ως «βιτρίνα» για τη χρηματοδότηση MME. Το Νοέμβριο του 2018, μάλιστα, εντοπίστηκε η περιβόητη κρύπτη, μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα και το υλικό της προωθήθηκε στις διωκτικές αρχές. Εξάλλου, για τις παράνομες προσκλήψεις προγενέστερης περιόδου, έχουν ήδη καταδικαστεί 4 στελέχη.

 2. avatar Γεροτσολιας

  Η πραγματογνωμοσύνη δείχνει ότι παραλείφθηκαν φράσεις στην υποκλοπή Μιωνή!

  Από την πραγματογνωμοσύνη του ηχητικού της υποκλοπής που προσκόμισε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, προκύπτει ότι στο κείμενο της απομαγνητοφώνησης έχουν παραλειφθεί ουσιώσεις φράσεις του Νίκου Παππά αλλά και του ίδιου του επιχειρηματία με αποτέλεσμα να αλλάξει το νόημα όσων έχουν ειπωθεί στην περιβόητη συνομιλία . Παράλληλα, αποδεικνύεται ότι ο Μιωνής έχει διακόψει την εγγραφή της συνομιλίας σε κρίσιμα σημεία που αναφερόταν ο ίδιος στις σχέσεις Σταύρου Παπασταύρου - Μερέβας Μητσοτάκη.Γεροτσολιας

  1. avatar Γεροτσολιας

   Αυτα και οτι αλλο θες, να τα γραψεις με δικο σου ψευδωνυμο καλπινα οχι με ξενο. Γεροτσολιας

 3. avatar τηλεθεατης

  «Τιποτένια δικτατορία...» - Ο Αμερικανός δικηγόρος των προστατευόμενων μαρτύρων της Novartis σπάει τη σιωπή του και εξαπολύει ρουκέτες για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα...

  «Η Ελλάδα δεν πρέπει να συμπεριφερθεί σαν μία τιποτένια δικτατορία, όπου οι πολίτες οι οποίοι καταγγέλλουν τη διαφθορά αναγκάζονται να τραπούν σε φυγή, για να σώσουν τη ζωή τους. Εάν αυτό συμβεί, θα είναι εξευτελισμός για την Ελλάδα» δηλώνει αποκλειστικά στην εφημερίδα Δημοκρατία ο Στίβεν Κον και ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση να υψώσει ασπίδα προστασίας για να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους.

  Παράλληλα επισημαίνει ότι η Novartis καταλήστεψε τους Έλληνες και είναι απαράδεκτο να μην αναγνωρίζεται η προσφορά των προσώπων που αποκάλυψαν το κύκλωμα διαφθοράς.

 4. avatar ????????????

  Ολγα, ΕΙΣΑΙ [...]........
  ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΟΜΠΡΕΛ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ Ν\'ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ......

  1. avatar @????????????

   Εσύ που ξέρεις ν αγοράσεις ομπρέλα την κρατούσες όταν έριχναν μυαλό.

   1. avatar @?????????

    ΞςΧΝΑΣ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ!!
    ΤΗΝ ΕΔΩΣΑ ΣΕ ΣΕΝΑ........

 5. avatar Πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη

  Η ίδια η Novartis δέχτηκε την ενοχή της για μίζες αξιωματούχων (υπουργών) στην Ελλάδα. Γι\'αυτό αναγκάστηκε να πληρώσει 350 εκατομμύρια € στις ΗΠΑ! Το FBI ανακοίνωσε την ύπαρξη των γνωστών 7 μιζαδόρων υπουργών υγείας. Το κουκούλωμα της σοβαρής αυτής υπόθεσης ήταν το Α και το Ω για τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ. Οι υπουργοί τους έφαγαν τα λεφτά.

  1. avatar από Σωτήρη

   Αν διάβασες και αυτό κατάλαβες .... .. άστο ρε μεγάλε, δεν τόχεις!

  2. avatar @η γίδα

   Εσύ είσαι η γίδα ή η εικονιζόμενη;

 6. avatar ΑΓΚΑ ΟΥΓΚΙ ΓΚΙ

  Προδότης στον θηλυκό πως είναι??

 7. avatar Γύπας

  Εσύ ξέρεις καλύτερα από όλους!!!!!

 8. avatar κπκ

  ολγα, ξεχασες τα φαρμακα που συνταχωγραφουσαν ολοι
  οι γιατροι και πηγεναν σε αρωστους στη αλβανια;;;;;;;
  Επισης τις γεματες αποθηκες με ληγμενα τα οποια
  κατεληγαν στη χωματερη;;;;;;;;

 9. avatar ΟΠΑ_ΒΑΣΙΛΗ

  Γεροβασίλη: Η ΝΔ έκανε τα πάντα για μη λάμψει η αλήθεια στο σκάνδαλο Novartis
  εσυ τι εκανες στην ΑΡΤΑ και τα οικομομησες με την καταστροφημηχανηματων ωστε να ερχοντα
  στο δικο σου ιδιωτικο ιατρειον και τα επαιρνες τα 300€ και αν θελεις θα σου πω
  και ονοματα

 10. avatar Η Αληθεια ειναι οτι οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

  Της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα Φάγανε! !

 11. avatar 5 χρονια……..εσυ τι εκανες?????

  βολτες στη μονμαρτη με την αλλη ομπρελου?????τωρα ξυπνησες???μας δουλευεις?????

 12. avatar Λη

  Ενα πραγμα δεν ξεχναω τα κλαμματα του Πικραμμενου και τα γελια του Πολακη.

 13. avatar Ti λες ρε, η NOVARTIS αφορα

  Μονο ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ Γιατί αυτοί ΦΑΓΑΝΕ τα Δισεκατομμύρια με το ΣΚΑΝΔΑΛΟ

  1. avatar Σιγά μη φάγανε και τρισεκατομμύρια

   ούτε που ξέρετε τι σας γίνεται

 14. avatar Γεροτσολιας

  Με αλλο τιποτα δεν εχει να ασχοληθουν σ`αυτη τη χωρα οι πολιτικοι μας, τοσα δισεκατομμυρια πηγαν κι ηρθαν κι αλλα τοσα μοιραστηκαν και αλλαξαν παρανομα χερια στα παραμαγαζα της εκαστοτε κυβερνησης. Γεροτσολιας

 15. avatar advouk7

  Δε ντρέπεστε, που αντί να κυνηγήσετε τους πραγματικούς υπαίτιους, οργανώσατε με το \"μαγαζακι\" σας σκευωρία για προσωπικούς λόγους;

 16. avatar 1+1

  Ασε τα αστειάκια γιατρέ..!!
  Καποιος αλλος εκανε τα πάντα για να μην οδηγηθούν οι οποιοι λαδιαρηδες πολιτικοί των δύο πολύ «εντιμων» κομμάτων στην δικαιοσυνη και στις εισαγγελικές αρχές για το σκανδαλο της Νοβαρτις ,αλλά και για τα υπολοιπα μεγαλα σκανδαλα οπως πχ το Κεελπνο και τα εμβολια ιλαρας που μας χρεωκοπησαν. !!
  Τα εχουμε ξαναπεί αλλωστε ,οτι οταν η κ.Τουλουπακη εστειλε κλητηρια θεσπισματα για ανακριση σε δυό πρωην υπουργούς Υγείας, ο μεγαλος τιμονιερης του Συριζα αρον αρον πηγε τότε τη χωρα για εκλογές 4-5 μηνες νωριτερα για να μη προκανει να τους ανακρίνει η δικαιοσυνη και παρεδωσε τη χωρα και παλι στους γνωστούς κ[....].
  Εαν θελετε και αλλο παραδειγμα τρανό ειναι τα κομματικα δανεια , που τα εξαφανησαν τα δύο εντιμα κόμματα και ο Τσιπρας πεντε χρόνια δεν ενδιαφερθηκε καν για να δει και να μας πει, το που κατεληξαν τα 538 ολοκληρα εκατ. Ευρω , οταν στον απλό πολιτη του γινεται κατάσχεση της οικίας του για 53 χιλ. Ευρω..!!
  Διωξτε τον ,οσο ακομη ειναι καιρός..!

  1. avatar ξεχασες τα δανεια των συριζαιων…….του εφκα ….

   το κουρεμα του δανειου συριζα κατα 60%...πως εγινε αυτο??????δωρεαν.......????γιατι χαρισαν στο κοκαλη 750 εκ??στο σαββιδη 35 εκ ε ??????κτλ

   1. avatar 1+1

    Συμψηφισμούς δεν κανω..!!
    Τωρα κυβερνά η Νδ και εαν εγιναν οσα λες τοτε τι περιμενετε ??
    Αυριο το πρωι στην δικαιοσυνη και οποιος χαρισε λεφτα του Ελληνικου δημοσιου στο Κορυδαλλο ..
    Αλλα ειστε κοτουλες και μονο λογια.

    1. avatar @1+1

     Δίκιο εχεις μεγαλε .
     Πεταει καποια ποσά το φιλελέ τρολ—Λάκη και νομιζει οτι πειθει κανένα... Καλα του τα εριξες και μπράβο σου...!

     1. avatar Μπαλντας

      Πω πω λεβεντια τα δυο σας και τι γλυκες ποταμι τρεχει το μελι, μηπως ειστε διδυμοι;

 17. avatar Ασπρο – μαυρο

  Πρεπει να ντρεπεσαι αλλα που. Βγαλατε 10 ανθρωπους στα μανταλακια και πατε να κανετε το ασπρο μαυρο. Μιλατε για σκανδαλο Νοβαρτις... Ναι αυτο το παραδεχονται ολοι.. Αλλα αφορα μη πολιτικα προσωπα αλλα γιατρους και αλλους αξιωματουχους. Πετατε την μπαλλα εκει λες και κανεις το αμφισβητει αυτο. Αλλα για την σπιλωση αθωων τσιμουδια. Ντροπη σου

  1. avatar Και τι πάθανε;

   Βουλευτές και υπουργοί είναι! Και μας κοροϊδεύουν! Ξέρουν οι πολίτες! Δεν περιμένουν από τους πολιτικούς να μάθουν! Είναι παρασάγγες μπροστά!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει