«Δεν πρόκειται να μείνουν σε σκηνές οι άνθρωποι. Όποιος υπουργός πήγε εκεί, έκανε σκληρή δουλειά», τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Σίμος Κεδίκογλου, σε ερώτηση που του έγινε για αδράνεια, ανέφερε ότι το να έχεις δύο σεισμούς της ίδιας έντασης, είναι σπάνιο φαινόμενο.

Και επεσήμανε ότι το πιο σημαντικό είναι: «να παραμείνουμε νηφάλιοι. Χθες, υπήρξε ένα κλίμα τρομολαγνείας. Μετά από όλο αυτό το όργιο φημολογίας, συζητούσαμε με τον Άδωνι Γεωργιάδη να σταλεί κλιμάκιο ψυχολογικής υποστήριξης».

Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ακόμη ότι «υπάρχουν δύο δρόμοι επικοινωνίας. Ο ένας είναι από τα ΜΜΕ και ο άλλος είναι από ένα τετραψήφιο νούμερο που θα παίρνουν τηλέφωνο για να μαθαίνουν πως θα αξιοποιηθεί η βοήθεια που προσφέρει η Πολιτεία». Και πρόσθεσε: «Θέλουμε έγκυρη ενημέρωση και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί ο τετραψήφιος αριθμός».

Ο αρμόδιος κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι υπάρχουν προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης. «Έχουν διανεμηθεί χιλιάδες εμφιαλωμένα αλλά πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα το πρόβλημα θα αποκατασταθεί». Τόνισε ακόμη ότι θα γίνει αίτηση στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης για να χρηματοδοτηθούν οι αποκαταστάσεις.

Και ξεκαθάρισε: «Κανένας υπουργός δεν πάει για πασαρέλα εκεί. Πάει για να κάνει δουλειά και να δώσει οδηγίες». Γι’ αυτό, όπως είπε, «Το απόγευμα έχουμε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή όλων των υπουργών».

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για την Κεφαλονιά