Το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας «είναι κοστολογημένο, γενναίο, εμπροσθοβαρές και εφικτό» δήλωσε σήμερα η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, καλώντας την κυβέρνηση να το υιοθετήσει προκειμένου να στηριχθεί η οικονομία, οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις.

Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ, «είναι ένα σχέδιο που βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα. Αξιοποιεί τμήμα του “μαξιλαριού” που δημιουργήσαμε ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, συν διαθέσιμους πόρους για ενέσεις ρευστότητας. Μιλάμε για 14 δισ. ευρώ άμεσα δημοσιονομικά μέτρα και άλλα 12 δισ ευρώ ενέσεις ρευστότητας στην αγορά. Το εθνικό στοίχημα σήμερα είναι το εξής: Θα δράσουμε αποτελεσματικά με τα όπλα που διαθέτουμε χωρίς ανάγκη νέου δανεισμού, χωρίς αύξηση του χρέους της χώρας ή θα μπει η χώρα σε νέες περιπέτειες όταν θα βρεθούμε απέναντι σε συντρίμμια;».

Η κ. Γεροβασίλη πρόσθεσε επίσης ότι «ακούγοντας σήμερα τον κ. Γεωργιάδη να λέει ότι αυτή τη στιγμή οι Έλληνες δεν έχουν τι να τα κάνουνε τα χρήματα, πραγματικώς με ξεπέρασε. Μία κυβέρνηση οφείλει να προνοεί και να γνωρίζει τις πραγματικές ανάγκες. Αν δεν ξέρει ότι σήμερα η κοινωνία πλήττεται οριζόντια, ότι οι υποχρεώσεις τρέχουν, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν θα έχουν να φάνε, τότε είναι τεράστιο πρόβλημα. Όσο για το χτεσινό σχόλιο του κ. Πέτσα για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πραγματικά ισχνό».